WOODISSIMO Szolgáltató és Kereskedő Korlátolt Felelősségű Társaság

WOODISSIMO Szolgáltató és Kereskedő Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Műszaki szaktanácsadás faipari gépek és szoftverek beszerzése esetén. Szakterületünk a faiparon belül a nyílászáró gyártás. Teljes megoldásokat kínálunk a folyamat elejétől a végéig bezárólag.

Esettanulmány

A Lapella Bt. egy miskolci telephelyű, faipari nyílászárók gyártására specializálódott kisvállalkozás, aki helyi munkaerővel, jellemzően helyi piacra gyárt minőségi fa nyílászárót. A cég folyamatosan fejleszt és bővít a gyártás technológiába, így a nyílászáró gyártás ma már modern CNC technológiával történik, az árajánlat adás és gyártás előkészítés pedig az irodából integrált szoftver segítségével.
A cég jellemzően helyi munkaerőt foglalkoztat és helyben értékesít, ami nagyon pozitívan hat a termék ökológiai lábnyomára.
A Lapella Bt. évek óta dolgozik már egy integrált nyílászáró szoftverrel, amiben ablakot lehet tervezni, árajánlatot adni rá, és ugyanazon zárt rendszeren belül gyártási megrendelést készíteni, elkészíteni a gyártási nyomtatványokat. A szoftver bevezetése nagyon fontos volt, mert választ adott a mai nagy kihívásra, miszerint az ablakgyártóknak a gyártási megrendelés többszörösére kell kiadni árajánlatot (az internet segítségével az ügyfelek sok helyről kérnek ajánlatot). Az árajánlatból gyártási megrendelés létrehozása zárt rendszerben pedig élehetőséget adott a hibázások kiküszöbölésére, ugyanis azelőtt ezeket a megrendeléseket külön még egyszer fel kellett vinni. A hibák kiszűrése mellett időt spórolunk vele.
Manapság újabb kihívás elé állt a cég, ez pedig az ügyfelek minél gyorsabb kiszolgálása. Ma az építőiparban azok a cégek érvényesülnek, akik minél hatékonyabban működnek és gyorsabban tudnak az ügyfeleik megrendelésére reagálni úgy, hogy az a minőséget nem befolyásolja. Ezt azáltal tudjuk elérni, ha gyártás tervezési programot vezetünk be, amely minden munkaállomást kontroll alatt tart. Ezen felül lehetőség nyílik a hulladék nyomon követésére az egész gyártási folyamaton, a gyártásban szereplő gépek be vannak kötve a rendszerbe. További funkció a raktárkezelési modul, amely segítségével pontos képet kapunk a gyártáshoz szükséges alapanyagok készletéről, optimális szinten tudjuk azokat tartani, illetve beszállítói megrendeléseket tudunk a szoftverből generálni.
Raktárkezelés: mindig pontos információ az alapanyag készletről. Optimális raktárkészlet tartása. Gyártási megrendelések kigyűjtése a programból. Hulladék kezelése
Gyártás tervezés: termék gyártásának pontos megtervezése megrendeléskor, gyártási folyamat optimalizálása, termék pontos nyomon követése a gyártás bármelyik állomásán.
Hatékonyság növelés