RiskCont Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság

RiskCont Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A RiskCont Bt. 1992. májusában alakult, 26 éve készít dobozos és egyedi alkalmazásokat, elsősorban a szám- és ügyvitel, gyártásszervezés, vállalatirányítás területén.
Folyamatosan követjük a technológiák, a számítástechnika, a hardverek és szoftverek fejlődését, ehhez alkalmazva, fejlesztve termékeinket.
A gyorsan és gyakran változó pénzügyi, adózási szabályok naprakész ismerete biztos támpont az általunk fejlesztett alkalmazások használóinak, akiknek programjainkkal és a kapcsolódó testre szabási, tanácsadási, betanítási szolgáltatásokkal is rendelkezésére állunk.
Olyan ügyviteli rendszereket fejlesztünk, amelyek a gyártóiparban a gyártásból kiindulva tartanak szoros kapcsolatot az ügyvitellel, lefedve az ajánlat- és rendeléskezelést, a szállítólevél- és számla-kiállítást, gondoskodva a készletkezelésről is.
A RiskCont Bt. partnerei között tartjuk számon a Rekard Hajtómű- és Gépgyártó Kft-t, az Esztergomi Szerszámgépgyár Kft-t, az EFT és Társai Szerszámélező és Gyártó Kft-t.

Esettanulmány

Megrendelőnk húsz éve alakult kft., fémmegmunkálással, elsősorban szerszámgépek gyártásával foglalkozó közepes vállalkozás, száz fő körüli foglalkoztatotti létszámmal. Tevékenységük a mérnöki tervezéstől a gyártásszervezésen és a gyártáson keresztül a raktározásig, szállításig, értékesítésig, és az azt követő termék-nyomonkövetésig, kapcsolódó szolgáltatásokig kiterjed az általuk gyártott berendezésekre. Értékesítésük árbevétele meghaladja az egymilliárd forintot, ennek közel fele exportból származik.
Az erős versenyben a cég nemcsak megállja a helyét, fennmaradt, de folyamatosan bővítette megrendelésállományát, értékesítését, és ezt mindig ki tudta szolgálni kapacitásainak bővítésével és koncentrációjával. Termékeinek minősége folyamatosan magas, ez tükröződik a vevői elégedettségen és a visszatérő megrendelőkön, hosszútávú értékesítő-vásárlói kapcsolatain.
A növekvő kibocsátás biztosítása kapacitásbővítést követelt meg a cégtől, ehhez, az eszközök koordinációjához, a vevői igények pontos meghatározásához, az egyeztetés alapján megtervezett gyártmányok gyártásba adásához, a gyártáselőkészítéshez, alapanyagok beszerzéséhez, a raktározás szervezéséhez, a megrendelések és készletek nyilvántartásához, a gyártási folyamat nyomon követéséhez, a gyártmányok kiszállításához és az értékesítéshez - az ahhoz tartozó pénzügyi tevékenységekkel - kapcsolódóan fejlett vállalatirányítási rendszerre volt szüksége, amit a RiskCont Bt. ER-MIS Vállalatirányítási rendszerében talált meg.
Megrendelőnknek az alábbi területeket kezelő alkalmazásra volt szüksége:
- tárgyi eszközök kezelése
- gyártási folyamatok kezelése – naplózás, gyártási folyamat- és termékinformációk nyomon követése, naplózása és kész- és végtermékekhez történő rendelése
- ajánlatok kezelése
- megrendelések kezelése
- szállítók kezelése
- számlák kezelése
- NAV-nyomtatványok feltöltése
- házipénztár kezelése
- számlakiegyenlítés és nyitott lista automatikus vezetése, kezelése
- banki elektronikus adatkapcsolat
Megrendelőnk igényeit felmérve, a be- és kimenetek definiálva a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak egyszerűen használható vállalatirányítási funkciókat kínáló ER-MIS Vállalatirányítási Rendszert ajánlottuk, testre szabási, adatmigrációs, betanítási és nyomkövetési szolgáltatásokkal.
A szoftver gazdag funkcionalitású, nagy teljesítményű, egyszerűen használható, világszerte számos vállalat működését támogatja különböző ágazatokban.
Hagyományos és rugalmas munkaidőben, távolról vagy több telephelyen történő munkavégzést távoli eléréssel, a szerver kialakításával és testre szabásával, gyors adatkommunikációval támogat.
A munkafolyamatokat, részfeladatokat, tevékenységeket kezeli, hatékony munkavégzést tesz lehetővé, a munkafolyamatok ideje lerövidül.
RFID- és vonalkód-leolvasók, adatbeviteli terminálok, személyi azonosítók és RFID-címkék segítségével a gyártási feladatok, kapcsolódó munkafolyamatok elvégzésének, a készletváltozásnak, a késztermékek számának nyomon követésére, a termékek minőségbiztosított gyártásának naplózására, a gyártási feladatok kiadásának és átvételének biztosítására optimalizáltan került bevezetésre.
Támogatja a beszerzést, logisztikát a kimenő feldolgozott adatokkal, az elvégzett munka alapján a folyamatok tervezését, előkészítését és végrehajtását, a szervezést.
A rendszerből származó adatok bekerülnek az elektronikus iratkezelési rendszerbe, az alapján a vásárlók, hatóságok számára iratok (pl. teljesítménylapok, tanúsítások, számlák stb.) állíthatók ki.
Az RFID- és vonalkód-leolvasók, személyi azonosítók teljesen, az adatbeviteli terminálok és az RFID-címkék részben mobilan kerültek elhelyezésre, egymással és más szervezeti egységekkel mobil adatkapcsolatban állnak az RFID-azonosítók frekvenciáján, WiFi- és vezetékes internetkapcsolaton keresztül.
Lehetséges a további funkcióbővítés az RFID-címkék és vonalkódok használatának kiterjesztésével és a címkékre és kódokra felprogramozott adatok kombinálásának komplexebbé tételével.