Mester János egyéni vállalkozó

Mester János egyéni vállalkozó

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest

Cégbemutató

A Polár Computer több mint 18 éves szakmai tapasztalattal áll leendő és meglévő partnerei rendelkezésére. A szoftvert az elmúlt évek alatt tapasztalt és nagy múltú kereskedők segítségével alakítottuk ki úgy, hogy a boltvezetők és értékesítők munkáját a lehető legnagyobb mértékben megkönnyítsük.

A vonalkódos értékesítés és készletnyilvántartás minimalizálja a tévedés lehetőségét így pontosabb információt kaphatunk a nap bármely szakaszában mind készletinformációkról, mind az értékesített termékekről. Munkatársaink között megtalálhatóak tapasztalt, sikeres programozók és fiatalos lendülettel, új technológiák utáni érdeklődéssel rendelkező fiatal munkatársak.

A Polár Computer szoftvert kis forgalmú egykasszás boltok, nagyobb ABC-k és nagykereskedések is ugyanolyan megelégedéssel használják, valamint a minősített Polár Trafik Rendszert is egyre több Nemzeti Dohánybolt használja probléma nélkül.

Esettanulmány

A vizsgált ügyfelünk tevékenysége a nagykereskedelem, ezen belül különböző háztartási-, vegyi- és műanyagáru, valamint ruhanemű és tartós élelmiszer árusítása. Kizárólag kereskedőket szolgálnak ki, valamint a saját kiskereskedelmi egységeiknek szállítanak árut. A kereskedés önkiszolgáló, azaz a betérő vásárlók maguk járhatják be a raktárakat és szedhetik össze a vásárolni kívánt termékeket. Számítógépet semmilyen kereskedelmi folyamatban sem használtak, sem a készlet nyilvántartására, sem a vevők kiszolgálására. Mindent papíron, kézzel vezettek, az értékesítési pontokon a vásárlók kézzel írt számlát kaptak.
A programrendszer bevezetése több okból is indokolttá vált. Egyrészt a megnövekedett forgalmuknak köszönhetően a vásárlók kiszolgálása hosszadalmas volt. A termékkörből adódóan a vásárlók gyakran száz vagy több különböző terméket is vásároltak egyszerre, így a számlák kézzel történő írása rengeteg időt vett igénybe. A hibázási lehetőség óriási volt, hiszen az esetek többségében egy ügyfélnek több számlát is meg kellett írni, hiszen egy számlára nem fért volna rá minden vásárolt termék. Másrészt az időközben több raktárra bővült telephelyen nehézkessé vált az árucikkek készletének ellenőrzése és leltározása. A termékek sokszor nem a számukra kijelölt helyen voltak, nem lehetett megmondani, hogy egy adott termékből van-e még készlet. A leltározás több napig tartó folyamat volt, amely alatt a kereskedés zárva tartott, ami forgalomkiesést okozott. Ezen felül a készletérték kiszámítása, az értékesítések során keletkezett árrés tömeg kimutatása vagy a vevők vásárlási szokásainak elemzése is időigényes és pontatlan volt.
Az ügyfél problémáira a Polár Kereskedelmi Információs Rendszer lett a megoldás, mely egy vonalkódos készletnyilvántartó és számlázó rendszer. A program lehetővé teszi a hálózatos működést, így több gépen egyszerre is dolgozhatnak vele. Beépített leltározás és teljes lekérdező modult is tartalmaz.
A programrendszer bevezetése után az értékesítés folyamata felgyorsult, hiszen a termékeket vonalkód olvasó segítségével azonosítják és nincs többé szükség a számlák, szállítólevelek kézzel történő megírására. A termékek készlete minden készletmozgás (értékestés, beszerzés, egyéb tranzakciók) után azonnal aktualizálódik, így a programban bármikor ellenőrizhetjük az árucikkek készletét és készletértékét. A leltározás a rendszerhez illesztett kézi vonalkódos adatgyűjtők használatával sokkal gyorsabb és pontosabb lett. A különböző listák és elemzések lekérdezése bármikor rendelkezésre állnak, így a vezetőség könnyen hozzájuthat azokhoz az információkhoz, ami megkönnyíti a döntések meghozatalát. Pontosan látják az értékesített termékek által generált árrés tömeget, a vevők vásárlási szokásait, mely információk alapján a termékek készletei optimalizálhatók.