SALDO Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt.

SALDO Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A SALDO Zrt az egyik legnagyobb, teljes szolgáltatást nyújtó pénzügyi tanácsadó és gazdaságinformatikai cég Magyarországon. Hatékony ötvözete a hagyományosan megbízható pénzügyi, számviteli szakértelemnek, a gyakorlatorientált, aktuális témákat feldolgozó könyv- és lapkiadásnak, a problémamegoldó pénzügyi és számviteli szoftverek fejlesztésének és a nagy hagyományokkal rendelkező ügyvitel szervezésnek.

Az első hazai számviteli szoftverek megalkotójaként a mai napig is a szakterület élvonalát képviselő korszerű rendszereket fejlesztünk. Az új évezredben megalkottuk a Saldo Creator integrált Számviteli Információs Rendszert.
A rendszer alapvető célja, hogy a vállalkozásoknál és az államháztartás szervezeteinél az egyre bonyolultabb adminisztratív munkát egyszerűbbé, gyorsabbá tegye, s egyben kiszolgálja mind a számviteli törvény szerinti beszámolási kötelezettségek, mind a vezetés információs igényét.

Esettanulmány

Az országos hálózattal rendelkező cégcsoport tevékenységi köre jellemzően kiadói tevékenység (napilap, heti és havi lapok, internetes kiadványok; szerkesztőségek, nyomdák).
A költségviselők maguk az egyes sajtótermékek, amelyek egyértelműen hozzárendelhetők az egyes vállalatokhoz. Önálló elkülönített tevékenységet végeznek a cégcsoport nyomdái, melyek feladata jellemzően a cégcsoporton belüli nyomdai szolgáltatás nyújtása.
Árbevételt hozó tevékenységek az alábbiak:
• Hirdetésértékesítés
• Terjesztés
• Nyomdai szolgáltatás
• Egyéb szolgáltatások (pl.: fotó)

A legfontosabb igény hogy a bevezetés eredményeképpen egy olyan integrált információs rendszer alakuljon ki, amely eléggé átfogó és rugalmas ahhoz, hogy
• Kielégítse a cégcsoport információs követelményeit, ezáltal támogatva a cég egészének eredményes gazdálkodását.
• Információkat szolgáltasson a menedzsment részére.
• Az üzleti folyamatokat cégcsoport szinten támogassa.
• Alapot teremtsen a cégcsoport kontrolling rendszerének továbbfejlesztéséhez.
• Kielégítse a vállalatokon belüli osztályok és szervezeti egységek információigényét.
• Segítséget nyújtson a jelen és jövőbeni üzletmenet hatékony menedzselésében.
• Támogassa a munkafolyamatokat, és könnyen alkalmazkodjon az azokban bekövetkező változásokhoz.

A bevezetés során több vállalatos modell beállításira kell felkészülni.

Legfőbb anomáliák a leváltandó rendszerrel:
A vállalatok azonos folyamat szerint működnek, és azonos rendszert használnak, de az integráltság hiánya miatt önálló adatbázisokban.
A számlázási tevékenységek tömegesen saját fejlesztésű front-rendszerekben valósulnak meg, melyek kapcsolata a központi rendszerrel nem teljes körűen megoldott, szükséges az interfész továbbfejlesztése
A rendszer működtetése nagy számú kvalifikált szakembert igényel.
A pénztár kezelés nem része a rendszernek – valutapénztár nincs
Utalások és bankkivonatok feldolgozása kézzel történik.
Hiányzik a rendszer egészét átfogó gazdasági eseményrendszer.
Pénzügyi levelezés nem egységes a frontrendszerek és a pénzügy szintjén
Áfa specialitások (fordított Áfa, Áfa 58§) kezelésének hiánya
Speciális megoldást kíván az ajándék és nyeremény nyilvántartása, adó vonzatai
Nehéz a szervezetenként, telephelyenként, munkaszámonkénti eredményesség naprakész kimutatása
Tárgyi eszköz szigetrendszerként működik , vonalkódokat nem használnak
Többféle készletrendszert használnak az egyes cégek

A projekt során a SALDO Zrt. – részletes folyamatelemzést, koncepciókészítést és annak elfogadtatását követően - bevezette az általa fejlesztett és az ügyfél igényeire testreszabott CREATOR VIR rendszert.
A legfőbb eredmény, hogy naprakész, konszern szintű gazdasági adatok állnak rendelkezésre a vezetés minden szintjének megfelelően aggregálva. Kimutathatók a vállalatonkénti, telephelyenkénti, munkánkénti ráfordítások, bevételek és eredményesség. Mindennek eszköze az egységes adattárház és az ehhez rendelkezésre álló adatbányászati eszközök, a felső vezetés részére business intelligence (BI) dashboardok mobil eszközökre.
Az automatikus kontírozás és más automatizmusok bevezetése révén a rendszer működtetéséhez kevesebb kvalifikált szakemberre van szükség, az adatrögzítést asszisztensek is meg tudják oldani.
A teljes üzleti folyamatot konszern szinten egységes közös törzs adattárak szolgálják, miközben a forgalmi adatok cégszinten önálló forgalmi táblákba lettek szervezve. A teljes adatfeldolgozás és adatkinyerés egységes Winformos felületen valósul meg, az adatok és folyamatok teljes körűen egymásra épülnek.
A frontrendszerek adatait teljes körűen integráltuk, a kétirányú adatkapcsolat komplex.
A készletek kezelése – beleértve az ajándékok, nyeremények nyilvántartását, elszámolását – cégszintű egységes rendszerben valósul meg.
A cégcsoporthoz érkező bizonylatok, számlák szakmai igazolását, ellenjegyzését és utalványozását a dokumentumkezelő, mint folyamatmenedzser fogja össze konszern szinten.
Valamennyi fent említett anomáliára megoldást ad bevezetett rendszerünk.
A kialakított adattárház alkalmas az anyavállalat adatainak nemzetközi szintű összesítésére és a párhuzamosságok kiszűrésével a konszolidált beszámoló elkészítésének alapjául szolgál.