TC Informatika Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft

TC Informatika Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft

Somogy megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye

Cégbemutató

A TC Informatika Kft. 2001-ben alakult. Fő tevékenysége IT (információs technológiai) rendszergazdai szolgáltatás. E mellett számítástechnikai és telekommunikációs eszközök kereskedelemével, gyengeáramú hálózatok tervezésével, építésével, üzemeltetésével is foglalkozik. Tevékenységi körébe tartozik még a szoftver készítés, webes és alkalmazás fejlesztés, továbbá az információ biztonsági tanácsadás, kockázatelemzés, IT biztonsági megoldások szállítása.
Szerződött ügyfélkörébe tartoznak a mikro-, kis- és középvállalkozások, önkormányzatok és intézményeik. Területileg elsősorban Zala, valamint Veszprém, Somogy és Vas megyében kínálja szolgáltatásait a cég, valamint néhány budapesti ügyfelet is kiszolgál.
Jelenleg 6 főállású alkalmazottal és nagyobb projektek esetén -főleg hálózatos szakterületen- alvállalkozók bevonásával működik a társaság. A fő állású alkalmazottból 4 fő IT felsőfokú, mérnöki, 2 fő középfokú végzettséggel és 15 - 25 éves szakmai gyakorlattal, tapasztalattal rendelkezik.

Esettanulmány

Ipari ágazatban működő, Somogy megyei, fémszerkezetek gyártásával, lemezmegmunkálással foglalkozó vállalkozás, 500m és 1mrd Ft közötti éves árbevétellel, 20 fölötti alkalmazotti létszámmal, éves 100m Ft-ot meghaladó adózás utáni nyereséggel. Az adott földrajzi régióban kevesebb, országos viszonylatban erős versenypiaci körülmények között működnek, megrendeléseinek jelentős része németországi piacról érkezik, ennek megfelelően elsősorban exportra termelnek.
Családi vállalkozásból fejlődött ki a cég, ingatlan állománya és gépparkja is nagyobb részt saját tulajdonban vannak.
A vállalkozás fejlődése során az IT rendszer fejlesztése nem követte megfelelő módon a cég bővülését.
Nem alkalmaztak IT rendszergazdát. Nem volt szabályozva a információ kezelés.
Az informatikai megoldások megmaradtak kis irodai szinten, jelentős problémákat okozott az üzemi, gazdasági adatok megfelelő kezelése, átláthatósága, ellenőrizhetősége. Ezek hiányában egyre nagyobb gondot jelentett az informatikai rendszer napi üzemeltetéssorán az adatvesztés kockázata.
A helyi hálózat (LAN) egy beazonosítatlan, ellenőrizhetetlen toldozott foltozott kábelhalmaz volt, SOHO eszközökkel, alacsony sávszélességgel és rendszeresen hibákat, leállásokat produkálva működött.
A rendszer felmérését követően javaslatot tettünk a teljes IT folyamat fejlesztésére, biztonságosabb adattárolásra, felhasználói menedzselésre, a rendszer üzemeltetésére. A javaslat tartalmazta az üzemi folyamatokat kiszolgáló IT rendszer hatékonyabbá tételét, a felesleges többszöri adatrögzítéseket, a lassú és nehezen integrálható papír alapú adminisztrációt, a kereskedelmi folyamatok teljesen IT eszközökön alapuló átszervezését.
A cég megbízást adott az IT rendszer fenti elvárások szerinti végrehajtására.
Új szerveres adatmenedzselést alakítottunk ki megfelelő üzemi szinkron adattárolást, adatmentést alkalmazva, Bevezettük a file-szerver alapú felhasználói adatkezelést és ellenőrzést. A különböző üzemi alkalmazásokat is mind szerverekre telepítettük. A teljes hálózati (LAN) topológiát átalakítottuk, nagyobb sávszélességű belső adathálózati eszközöket beépítve a rendszerbe.
Az új rendszer használatával csökkent az üzemi folyamatokat támogató adminisztrációs terhelés, ezáltal több energia jut az alaptevékenységek támogatására, jelentősen nőtt az adatbiztonság, gyakorlatilag megszűntek az IT rendszeren belüli üzemkiesések.
A tulajdonos részére átláthatóbb, ellenőrizhetőbb felhasználói (adat-hozzáférési) struktúra jött létre.
Az új rendszer beüzemelését követően további fejlesztésként telepítésre került egy gyártás-ellenőrzési és egy pénzügyi kontrolling rendszer. Ezek bevezetésével a cég gyártói képessége olyan hozzáadott értékű üzemirányítási eszközökkel fejlődött, amelyekkel főként az exportra irányuló tevékenységük versenyképesebbé vált.

A projekt kiinduló lépése, a teljes IT rendszer felmérésnek illusztrálására csatoljuk az alkalmazott felmérési dokumentáció adatfelvételei lapjainak 3 biankó példányát.

Weboldal: