Virgo Systems Informatikai Korlátolt Felelősségü Társaság

Virgo Systems Informatikai Korlátolt Felelősségü Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Vállalatunk a 100%-ban magyar tulajdonú Virgo csoport tagja, amely több mint 20 éve szállít innovatív digitális megoldásokat a közép- és nagyvállalati szektornak. A Virgo Systems jelentős referenciákkal, széles kompetenciákkal, valamint kifejezetten erős agilis szemlélettel rendelkező technológiai, üzleti tanácsadó és fejlesztő vállalat. Budapesti központunk mellett Veszprémben is működik irodánk. ISO 9001:2015 minőségbiztosítási minősítéssel rendelkezünk, és évről-évre elnyerjük a MagyarBrands innovatív márka díjat.

Saját fejlesztésű e-kereskedelmi keretrendszerünk, a Virgo Corbis rugalmas, testreszabható megoldást kínál a nagykereskedelmi, viszonteladói illetve franchise értékesítésre közepes és nagyvállalatok számára. A Virgo Corbis gyorsan üzembe helyezhető, kiemelkedő előnye, hogy az egyedi ügyféligényekhez alkalmazkodva rugalmasan testreszabható és folyamatos lehetőséget biztosít az új funkciók kialakítására, implementálására.

Esettanulmány

A közös munka kezdetén az Extreme Digital Magyarország legnagyobb forgalmú webáruháza volt. Amikor a 2001-ben alapított vállalat webshopjának napi akár 200 ezer látogatót kellett kiszolgálnia a kelet-közép európai régió több országában, elérkezett az idő a megújulásra. A termékkínálat a klasszikus műszaki termékek (TV & szórakozás, notebook & IT, tablet & okostelefon, fotó & videó) mellett a háztartás, az otthon és az iroda egyre több szükséges eszközét, újdonságát tartalmazza

A webáruház megújításához nem csupán új megoldásokat kellett alkalmazni, a meglévő rendszerek integrálása, valamint a termékek, vásárlók és tranzakciók teljes, több mint tíz év alatt bővülő adatbázisának migrálására is szükség volt. A projekt során jól skálázható, reszponzív designnal rendelkező webáruházat alakítottunk ki saját fejlesztésű portál motorunk segítségével.
A legnagyobb kihívás a különböző elvárások egyidejű kiszolgálása volt. Úgy kellett zökkenőmentesen átalakítunk egy óriási, több nyelven futó integrált rendszert annak minden elemével, hogy a SEO optimalizálás, a vásárlói élmény, és a folyamatosan változó ügyféligények sem sérülhettek.

Az alapos előkészületeknek köszönhetően az átállás olyan jól sikerült, hogy a keresőkből érkező forgalom csupán ideiglenesen mutatott néhány százalék visszaesést. Egy hasonló mértékű váltás során nem ritka, hogy egy honlap az organikus forgalmának tizedét is elveszíti.

A legfontosabb ügyféligények:

- a nagy, integrált rendszer zökkenőmentes átalakítása
- a több nyelven futó website minden elemének megújítása
- több mint 10 év forgalmi adatainak megőrzése
- rugalmas alkalmazkodás a folyamatosan változó ügyféligényekhez
- fókuszban a vásárlói élmény
- jelentős SEO optimalizálás
- fejlett jogosultságkezelés az adminisztrációs platformon
- skálázhatóság
- reszponzív design
Technológia: A megvalósítást az alábbi technológiai alapokon hajtottuk végre: PHP Symfony Framework, Virgo Corbis,MySQL,Apache Lucene

Fontosabb kihívások:

- Összetett integrált rendszer
Az ED rendszere több mint 30 háttérrendszerrel áll kapcsolatban (hitelintézetek, szállítócégek, ár-összehasonlító oldalak stb.) ezért jelentős feladat volt a webáruház ökoszisztémájának feltérképezése és a „pókháló” minden elemének javítása, átalakítása. Az integrált rendszer zökkenőmentes átállását nehezítette, hogy bizonyos külső rendszerek esetében nem volt mód tesztelési fázisra.

- Jelentős adatmennyiség
Mivel az alapfeladat egy több mint 10 éve működő webshop átalakítása volt, külön figyelmet kellett fordítani az évtizedes adatmennyiség megőrzésére, hiánytalan átmentésére. Részben ennek ellenőrzésére – illetve egyéb hibák kiszűrésére – az élesítés előtt kb. 1 hónapig béta tesztelés zajlott, meghívott, de valós vásárlókkal.

- Változó ügyféligények
A hosszú fejlesztőmunka, és a gyors piaci mozgások miatt – pl. menet közben egy új regionális site indulása, egyes szállítócégek kiesése – az ügyféligények jelentős változáson mentek keresztül. A Virgo Systems a munka során alkalmazott agilis metodikának köszönhetően, amely magában foglalja az ügyféllel folytatott szoros együttműködést, jól tudott reagálni az új körülményekre, és a felmerülő kihívásokra.