Pencom Technika Számítástechnikai és Mérnöki Kft.

Pencom Technika Számítástechnikai és Mérnöki Kft.

Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye

Cégbemutató

Megoldjuk az Ön informatikai problémáit, hogy csak a munkájára koncentrálhasson!
A Pencom Technika 20 éves szakmai tapasztalattal kínál megoldást vállalati ügyfelei számára. Cégünk elsősorban komplex rendszerek, kiszolgáló számítógépek (szerverek), PC-k, notebookok és szoftverek szállításával, üzemeltetésével foglalkozik.
Microsoft szoftverekkel és felhő-szolgáltatásokkal kapcsolatos kompetenciáink egyedülállóak a nyugat-magyarországi térségben. Munkatársaink számos MCP (Microsoft Certified Professional) vizsgával rendelkezik, vállalkozásunk Microsoft Silver Cloud Productivity és Silver Small and Midmarket Cloud Solutions partner.

Temékeink

Esettanulmány

A vállalkozás szerszámgép kereskedelmével és szervizelésével foglalkozik.
Éves árbevétele 700 millió - 1 milliárd forint között mozog, statisztikai létszáma 19 fő.
A partner saját üzemeltetésben oldotta meg informatikai rendszerét. Az alapítás óta folyamatosan vásárolt számítógépek és szoftverek egységessége az évek során elmúlt. A szerverszoftvert a gyártó már nem támogatta, a kiszolgáló számítógép háttértára megtelt, az adatok mentése nem volt megoldva. A saját maguk üzemeltetett levelező rendszer gyakran kéretlen levelekkel árasztotta el a világhálót, így a szolgáltató többször szüneteltette náluk a szolgáltatást.
A megoldási javaslatunk egy hibrid megoldásra irányult.
Az ügyfél levelezését a felhőbe irányítottuk. Az elektronikus levelek levélszemét- és vírusszűrését valamint a rendszer frissítésével járó feladatokat a szolgáltató látja el.
A szervert, valamint az azon futó szoftvereket kicseréltük, illetve frissítettük. Megoldottuk a biztonságos adatmentés problémáját is. A kliens gépek cseréje során az irodai szoftverek amortizációját szintén előfizetéses konstrukcióval kerültük ki.
Az átállás során a folyamatos munkavégzés biztosítva volt a felhasználó vállalkozás számára.
Az ügyfél egy jól működő rendszert kapott. A szoftverek szolgáltatásként történő vásárlása (előfizetése) egyrészt garantálja a rendszer egységét, homogenitását, másrészt kiszámíthatóvá teszi az IT-működtetés költségét.