Pozi Technologies Kft.

Pozi Technologies Kft.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Ipari gyártás-monitoring nagy pontosságú, valós idejű beltéri pozícionálás segítségével.

Temékeink

Esettanulmány

Ügyfelünk az egyik legnagyobb (Fortune500 Top10) nemzetközi nagyvállalat ipari gázturbina-alkatrészeket gyártó és összeszerelő üzeme. Termékeit a világ minden országába exportálja, jelenleg 1500 főt foglalkoztat.
Az ipari gázturbina-gyártás egyik legnagyobb kihívása az alkatrészek egyedi, nem felcserélhető és nem helyettesíthető mivolta. Ez azt jelenti, hogy kritikus fontosságú, hogy egy-egy alkatrész pontosan a neki megtervezett helyet foglalja el a kész termékben, és a megmunkálás során minden egyes munkadarab pontosan beazonosítható, követhető és lokalizálható legyen. Ezt jelentősen megnehezíti, hogy az egyes munkadarabok külalakja megegyezik, csak a - jellemzően közelről és nehezen leolvasható - sorozatszám alapján különböztethetőek meg egymástól. Emellett a gyártási folyamat meglehetősen szerteágazó, tehát az egymáshoz nagyon hasonló, de nem csereszabatos alkatrészek a gyár többezer négyzetméteres területén több helyen is előfordulhatnak, a keresésük sok esetben időigényes feladat, és a tévedés elvi lehetősége igen magas. A gyártás hatékonyságát mindez jelentősen csökkenti.
A Pozi Technologies Kft. UWB-alapú beltéri pozicionálási rendszere minden egyes munkadarabot egyedileg azonosít, és valós időben folyamatosan mutatja annak elhelyezkedését a gyár területén belül. A rendszer segítségével digitalizáltuk a gyártási folyamatot, az egyes munkadarabok teljes életútja követhetővé vált, a beraktározástól egészen a kiszállításig. A rendszer interfészeken kapcsolódik a gyártástervezési és ERP rendszerekhez, így organikus részévé vált a gyártási folyamatmenedzsmentnek. A belőle származó adatok alapján folyamatosan nyomon követhetővé vált a termelési és gyártáslogisztikai folyamat, így az valós időben optimalizálható és visszaelemezhetővé vált. A Pozi Technologies rendszere a lean-veszteségek egy jelentős részét önmagában kiküszöbölte (várakozás, túlmozgatás, túlraktározás), másik részét felismerhetővé és csökkenthetővé tette, miközben jelentősen hozzájárult a magasabb termelés- és termék-biztonsághoz.

Weboldal: