Visual Window Support Hungary Kft.

Visual Window Support Hungary Kft.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Visual Window Kft. budapesti székhelyű fejlesztő és forgalmazó vállalat mely 2009 óta van jelen a magyar piacon. A vállalkozás fő profilja a Visual Window fantázianevű, kifejezetten a nyílászáró és árnyékolástechnikai piac résztvevői részére fejlesztett szoftver támogatása és értékesítése. A szoftvert a legkisebbtől a legnagyobbig több száz nyílászáró gyár és azok viszonteladói használják. A kisebb gyáraknak egyszerűbb értékesítés és gyártástámogató rendszert, míg a nagy gyártó üzemeknek komplex vállalatirányítási rendszert kínál, ami Magyarországon ebben a szegmensben piacvezető szoftver.
A szoftver mögött egy magasan kvalifikált mérnökökből és fejlesztőkből álló csapat van. Évtizedes piaci ismerettel nyújtanak tanácsadást a vállalatok napi folyamatainak és termékek üzemi gyártásának optimalizálásában.

Esettanulmány

A Kalatherm Kft. Baranya megye egyik jelentős feldolgozóipari cége. Műanyag nyílászáró gyártással, árnyékolástechnikai termékek gyártásával és hőszigetelő üveggyártással foglalkozik. A foglalkoztatottak száma közel 100 fő. A Kalatherm Kft. elődje 2005 óta van jelen a magyar nyílászáró gyártói piacon. 2016-ban vették át egy átszervezés során a tevékenységeket, melyet jelentős fejlesztés kísért.
Elkészült új 3000 m2-es gyártó csarnokuk, melybe a legújabb technológiáknak megfelelő géppark is került. A fejlesztés megkövetelte egy komplex vállalatirányítási rendszer bevezetését is.
Olyan szoftver megoldásra volt szükség, mely le tudja kezelni a megnövekedett értékesítési volument, teljeskörű rálátást biztosít az alapanyag ellátottságra, a gyártás ütemezésre és pontos képet tud adni a vállalkozás aktuális pénzügyi helyzetéről. A Kalatherm Kft. fenti elvárások alapján keresett megoldást és így esett választása a Visual Window Support Hungary Kft.-re, akivel közösen elkezdődött a Visual Window Enterprise integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése.
A bevezetés során az értékesítés támogatásaként kialakításra került az ajánlatadó modul, mely a vállalat árlistái alapján képes a műszakilag pontos nyílászárók tervezésére és árazására. Ehhez került hozzákapcsolásra a viszonteladói modul, melyet a viszonteladókhoz kihelyezve, ők is egyszerűen és pontosan tudnak ajánlatot készíteni. Az elkészült megrendelések a gyártónak digitálisan átküldve azonnal gyárthatóak, így a gyártónak nem szükséges ezeket a nyílászárókat újra megtervezni.
Az üzemi kapacitás figyelmbe vételével lett kialakítva a gyártás ütemező rendszer, mely a teljesítési időpontra visszaigazolt munkák napi gyártásába helyezéséért felel. A gyártásba került munkák optimális anyagfelhasználását a szoftver számolja és a megfelelő raktári műveletekkel kiadásra kerülnek az alapanyagok az üzem részére. Az üzemben található modern megmunkáló gépek a szoftver által vannak vezérelve, így azokhoz elegendő egy operátor, aki felügyeli a gép működését. A gyártási és megmunkálási folyamatokat többségében ezek az automatizált géppsorok végzik.
A vonalkód alapú nyomonkövetésnek köszönhetően minden munkafolyamat azonnal látható a rendszerben és később visszaellenőrizhető a termékek teljes életútja. A legyártott szerkezetek szállítás szervezését, a teherautók pakolását és a teljesített szállítások után a megrendelések lezárását ugyancsak a szoftver felügyeli.
A gyártáshoz szükséges alapanyagok optimalizálásával jelentősen visszaesett a gyártási hulladék mennyisége. A vonalkódos rendszernek és az ahhoz kapcsolódó félkész és késztermék tárolók kezelésének köszönhetően a munkafolyamatok ideje csökkent. Az üzemi gépsorok automatizálásával pedig nagy mértékben nőtt a termelékenység. A pénzügyi és menedzsment modulok pontos képet adnak a megrendelések alakulásáról, a lekötött kapacitásról, a termelési tevékenység költség vonzatairól, a termelésben dolgozók munkájáról, valamint a pénzügyi teljesítésekről.