Quantic Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság

Quantic Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Vállalkozásunk fejlett informatikai és digitális ipari megoldásokat szolgáltató vállalat.
A technológiai fejlődés legújabb eredményeinek felhasználásával Ipar 4.0 és az intelligens termelési modellek irányelveinek megfelelő rendszerek tervezése és kiépítése, valamint azoknak a működtetése a cég fő profilja. Szakértői tevékenységünk keretében átfogó-, vagy részterületeket érintő folyamat tanácsadással és fejlesztési tervek, koncepciók, roadmap-ek kidolgozásával támogatjuk partnerink fejlődését. A Cloudberry MES (termelésirányítási rendszer és márkanév fogja össze azon eszközeinket és megoldásainkat, amelyek új módszerek és technológiák segítségével támogatják partnereink hatékonyság növelése irányába tett lépéseit.

Temékeink

Esettanulmány

Az ügyfél az egyik legrégebben üzemelő (1978), nagy hagyományokkal rendelkező magyar gépipari vállakozás. Tevékenysége többek között acélszerkezetek és gépvázak, vízi és hőerőművek turbinái, zsilipjei és egyéb részegységei, ipari robotok és célgépek, speciális atomerőműi berendezések, nukleáris hulladéktárolók, nagy űrtartalmú, folyadéktároló és nyomástartó edények, hídelemek és adótornyok, hőcserélők, csőrendszerek és kazánok,gyártása Foglakoztatotti létszám 130 fő kettő telephelyen.
Az egyedi gyártás sajátosságait is fegyelembe véve a gyártási műveletek követése rendkívül erőforrás igényes tevékenység, ami sok esetben a szükésges beavatkozás késlekedését éz az információ torzulását eredményezi. A sok esetben rendkívül összetett, sok alkatrészből és műveletből álló, speciális képzettséget igénylő feladatok ütemezése, kapacitás allokációja rendkívül bonyolult, nehezen átlátható folyamat. A tervek elkészítése önmagában nagy komplexitású tevékenység, de figyelembe véve a vevői igények változását és a nem tervezett események hatásait, már-már megoldhatatlan feladat elé állítja a tervezőt. A termelésben bekövetkezett nem tervezett események bekövetkezése és az anomáliák elhárítása, folyamatok helyreállítása között eltelt idő nem értékteremtő és jelentős mértékű veszteséget okoz. A termelésben részt vevő eszközök és munkatársak objektív teljesítmény mérése nehézkes és nem pontos. Az előbbi okokra visszavezethetően nagy a kockázata, hogy a vevői visszaigazolásban rögzített szállítási pontosság sérül.
A bevezetett Cloudberry MES termelésirányítási rendszer a vállalatiráyítási rendszerrel interfész kapcsolat segítségével együttműködve, biztosítja az igények és készletek konzisztens kezelését, valamint a műveletek és gépek költség allokációját. A tervező eszköz segítségével rögzíthetők az egyes tevékenységek logikai kapcsolatai, összefüggései, ami alapján nyomon követhetővé és szükség esetén egyszerűen áttervezhetővé váltak a tevénységek. A termelési területen elhelyezett terminálok és adatgyűjtők segítségével követhetővé vált a tervek teljesülése és az aktuális gépállapotok monitorozása. A műveleek készre jelentésénk rendje teljeskörű áttekinthetőséget biztosít a termelési folymatokat illetően.