Gyakran Ismételt Kérdések

Általános

Mi a modern vállalkozások programja?

A Modern Vállalkozások Programja azzal a küldetéssel jött létre, hogy a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára segítséget adjon a korszerű informatikai megoldások, eszközök megismerésben, azok bevezetésében, kiválasztásában. A projekt célja a KKV-k informatikai képességének fejlesztése és ezáltal a versenyképességük javítása.

Kinek szól?

A program minden magyarországi konvergencia régióban működő kis- és közép vállalkozásnak szól, amelyik székhelye vagy legalább egy telephelye Pest megyén kívül található.

Hogyan léphetek kapcsolatba veletek?

Információkért vedd fel a kapcsolatot területi tanácsadónkkal: IKT tanácsadók listája
Központi elérhetőségünk: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, GINOP-3.2.1 Iroda, 1054 Budapest, Szabadság tér 7. Email: vallalkozzdigitalisan@ginop-mkik.hu
Vezető IKT tanácsadó, szakmai vezető-helyettes: Koleszár Péter, email: koleszar.peter@mkik.hu
Rendezvényszervező koordinátor: Lányi-Kaszab Zsuzsanna, email: lanyi.kaszab.zsuzsanna@ginop-mkik.hu
SZVR programmenedzser: Garamvölgyi Róbert, email: szvr@ginop-mkik.hu

Csatlakozás

Hogyan tudok csatlakozni érdeklődőként?

Ide kattintva elérhető a vállalkozói regisztrációs űrlap.

Hogyan tudok csatlakozni szállító partnerként?

Ide kattintva elérhető a szállítói regisztrációs űrlap.

Mik a csatlakozás feltételei?

A regisztrációval mindenki tudomásul veszi és magára kötelezőnek tekinti Adatvédelmi tájékoztatónkat és a részvételi feltételeket.

Leendő szállítóinknak ezen felül meg kell felelniük a következő kritériumoknak.

Mennyibe kerül nekem?

A program mindenki számára díjmentes. További részleteket a továbbadott támogatásról szóló tájékoztatónk tartalmaz.

DFV

Mi a DFV minősítés?

A vállalkozásoknak 28 fős országos lefedettségű IKT tanácsadói hálózat segít eligazodni a digitális eszközök és szolgáltatások tengerében, akik amellett, hogy megvizsgálják a vállalkozás informatikai felkészültségét, segítenek az informatikai fejlesztési stratégia kidolgozásában, javaslatokat tesznek az optimális informatikai szolgáltatásokra, eszközökre és tájékoztatást adnak az elérhető pályázati forrásokról. A programban résztvevő cégek, ha a felülvizsgálat során bebizonyosodik róluk, hogy digitálisan felkészült, vagy azzá vált a javasolt fejlesztések, szükséges intézkedések elvégzését követően megkapják a „Digitálisan Felkészült Vállalkozás” minősítést.

Mire jó nekem a DFV minősítés?

A DFV minősítéssel rendelkező cégek magasabb támogatási intenzitást kapnak a GINOP-3.2.2.-es pályázathoz.

Hogyan kaphatok DFV minősítést?

DFV minősítést azok a cégek kaphatnak, amelyek a tanácsadóink által végzett felmérés során megfelelnek a 10 kritériumból legalább 7-nek, vagy a programban való részvétel során pótolják hiányosságaikat.

Tanácsadók

Mit csinálnak a tanácsadók?

Tanácsadóink díjmentes helyszíni audit során felmérik a cégek informatikai felkészültségét és állapotát, majd ennek megfelelően készítik el a személyre szabott ajánlatukat, illetve adnak fejlesztési javaslatot. A DFV minősítés megszerzéséhez kötelező a tanácsadói audit.

Hogyan léphetek kapcsolatba a tanácsadómmal?

A megyei tanácsadók elérhetőségei megtalálhatóak térképünkön. A cég székhelyének vagy fióktelepének megfelelő megyeszékhelyen található POI pontra kattintva válnak olvashatóvá. Amennyiben egy megyén belül több városban található tanácsadó, a hozzád legközelebbivel érdemes felvenni a kapcsolatot

Mit kell tudni a GINOP 3.2.2-es pályázatról?

Mit kell tudni a GINOP 3.2.2-es pályázatról?

• Magyarország Kormányának felhívása a kevésbé fejlett régiókban (is) működő hazai KKV-k hatékonyságának és jövedelemtermelő képességének infokommunikációs megoldásokkal történő erősítésének támogatására. A Kormány a Partnerségi Megállapodásban, valamint a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia (NIS) és IKT Zöld Könyv digitális gazdaság pillérében célul tűzte ki valamennyi gazdasági szektorban a hazai vállalkozások infokommunikációs megoldásokkal és szolgáltatásokkal való ellátottságának javítását, azon keresztül a működési hatékonyság és versenyképesség fokozását. A cél elérését a Kormány mikro-, kis- és középvállalkozások együttműködésével tervezi megvalósítani.

• További részletek: https://www.palyazat.gov.hu/ginop-322-824-16-vllalati-komplex-infokommunikcis-s-mobilfejlesztsek-felhalap-online-zleti-szolgltatsok-terjesztsnek-tmogatsa

Rendezvények

Hogyan vehete részt a Modern Vállalkozások Programja valamelyik rendezvényén?

Rendezvényeink menüpont alatt kereshetsz információkat a rendezvényeinkkel kapcsolatban. A naptárból kiválasztva a dátumot vagy a listából kiválasztva a megyét, szűkíthetőek a találatok. Amennyiben egy rendezvénynél nem látható a regisztráció gomb, próbáld meg egy későbbi időpontban. Résztvevőként három kategóriában lehet regisztrálni. Amennyiben vállalkozóként szeretnél részt venni, előtte létre kell hoznod egy fiókot, amelyet megtehetsz a regisztrációkor vagy a jobb felső sarokban található "érdekel a program" gombra kattintva. Ha már rendelkezel vállalkozói fiókkal, abba bejelentkezve tudsz rendezvényre regisztrálni.

Mennyibe kerül a rendezvényen való részvétel?

A rendezvényeinken történő részvétel minden esetben díjmentes, de elő regisztrációhoz kötött.

Termékek

Kinek a kedvezményes termékeit érhetem el a programban?

Termékajánlatot csak hivatalos partnereinktől tudunk megjeleníteni.

Milyen kedvezményes termékek érhetőek el?

Termékeink megtekinthetőek a honlapunkon, az elérető termékek listájában.

Szemléletformáló

Mik azok a szemléletformáló anyagok?

Ingyenes, kereshető IT témájú informatív tudásanyagok, szemléltető és bemutatóvideók, amelyek segíthetnek céged modernizálásában, továbbá iránytűként szolgálhatnak az informatikai szoftverek és eszközök világában. Induló informatikai szerszámos készlet a vállalkozás számára.

Hogyan érhetem el a szemléletformáló anyagokat?

Az elérhető szemléletformáló anyagokról közvetlenül a tudástárban informálódhatsz, de csak ügyfél regisztrációt követően lehet azokat megtekintened. Szintén elérheted őket a céges ügyfélfiókodból is.