ROBEN Trade Betéti Társaság

ROBEN Trade Betéti Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Roben Trade Bt. 2009-ben alakult meg a hódmezővásárhelyi nagy múltú mérleg ill. címkegyártási tapasztalatokkal. Cégünk az első időszakban a bolti alkalmazásban lévő árszorzós mérlegekkel, valamint asztali mérlegekkel foglalkozott. Későbbiekben termékkörének szélesítése érdekében elkezdte az ipari mérlegek gyártását is .
Ipari jellegű mérlegeink: a darabszámláló mérleg, áruátvevő mérleg , hibrid mérleg, húsipari, felsőpályás, extralapos mérleg, illetve közúti hídmérleg is gyors és pontos mérést tesz lehetővé, még intenzív ipari körülmények között is. Mérlegeink mindegyike digitális elektronikával van ellátva, valamint számítógépes csatlakoztatásra is alkalmasak. A számítógép és a mérleg közötti kommunikáció lebonyolításáról szakembereink gondoskodnak.
Hordozható kivitelű mérlegeinket hitelesített állapotban az ország bármely részére díjtáblázatunk alapján kiszállítjuk ( díjainkat megtalálja a főoldalon a kiszállítási táblázatunkban ). Helyhez kötött ipari mérlegeinket a helyszínen

Esettanulmány

Csongrád és Bács-Kiskun megyében tenyésztett víziszárnyasok és nevelőik otthonában működő vállalkozás. Az üzemben feldolgozott baromfit a régióból, elsősorban Csongrád és Bács-Kiskun megyéből vásárló üzem.
A mintegy 3700 m2 alapterületű üzem minden tekintetben megfelel a mai kor követelményeinek, mind műszaki, mind automatizálási és gyártástechnológiai szempontból.
Az üzemben a magyarországi élelmiszer-biztonsági előírások maximális betartásával a baromfi-feldolgozás a lehető leghumánusabb módszerekkel történik. Az üzem elsősorban exportra termel a baromfitermékeket.
Csomagolóanyagok, jelöléstechnikai elemek, eszközök egy ekkora üzemben jelentősen alakíthatják a termelésben előforduló költségek alakulását. Partnerünknél jelentkező gyártás összehangolása létfontosságú volt ahhoz, hogy nyomon lehessen követni a termék beérkezését a késztermék kiadását követő szállításig.
Legnagyobb probléma az volt hogy az előre nem tervezhető költségek jelentkeztek közvetlen az alapanyag beérkezése után, ami már gátolta a gyártás (feldolgozás) megtervezését is.

Át kellett gondolni a termékek mérlegelési, csomagolási és raktározási feladatait ahhoz hogy hatékonyan tudjon az üzemben folyni mind a belföldi mind az exportra történő gyártás.


A feladatokból kiindulva meg kellett határozni a szükséges költségeket és ráfordításokat.
Folyamatosan ellenőrizni kellett a költségek alakulását.
El kellett számolni a ténylegesen felmerült költségekkel.
Össze kell hasonlítani a tervezett és a tényleges költségeket, valamint ráfordításokat
Meg kell határozni az eltérés okát.
A kitűzött célok elérése érdekében megfelelő intézkedéseket kellett hozni.
Eszközbeszerzést valamint szoftverfejlesztést hajtottunk végre ahhoz hogy optimalizálni tudjuk a vállalt irányítási folyamatokat.

A cég hatékonysága 35%-al tudott emelkedni míg a feldolgozás költségeit az előző évi adatokhoz képest sikerült 25%-al csökkenteni.