MIX-IP Számítástechnikai Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

MIX-IP Számítástechnikai Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Kedves leendő Ügyfelünk!

Cégünk elkötelezett a digitalizáció kialakításáért minden cégnél, legyen az 1 személyes vagy több száz fős. Folyamatosan olyan újdonságokon dolgozunk, amivel gördülékenyebbé tehető az adott munkafolyamat, akár egy egyszerű internet alapú telefonos beszélgetésről van szó, akár egy komplex vállalatirányítási rendszerről. Mindemellett cégünk biztosítja az adott cég munkaállomásait, azok hálózati kommunikációját az egyszerű irodaitól, a legkomolyabb tervező gépekig.

Temékeink

Esettanulmány

2020-ban a Fém-Vill-Ép-Tech KFT-t felvásárolta a Party2002 KFT, így létre jött egy cégcsoport.
- megközelítőleg 50 fő munkavállalót foglalkoztat a termelésben és további 10 főt a logisztikában
- 3 telephellyel rendelkeznek, két különböző településen.
- A cégcsoport együttes megközelítő nettó árbevétele 1 Milliárd Forint volt 2020-ban (ceginformacio.hu)
- A két cég megalakulásakor rendelkeztek a szükséges humán- és termelőeszköz erőforrásokkal is, de nem volt meglévő, a kor követelményeinek megfelelő informatikai infrastruktúrájuk, melynek következményeképp a termelés akadozott, nem volt gördülékeny.
- Nem volt lehetőség távmunkára (home office)
- A Fém-Vill-Ép-Tech Kft 2 mindszenti telephelye közt nem volt IT összeköttetés és csak az egyik rendelkezett internet kapcsolattal.
- A Party2002 KFt vásárhelyi Iroda kapcsolatának biztosítása a mindszenti telephelyekkel.
- Gyakori adatvesztés
- Nem rendelkeztek központi adattárolási megoldással.
- Magas nyomtatási költségek, papír alapú dokumentációk digitalizálásának hiánya.
- Stabil Wireless hálózat hiánya
- Jogosultsági szintek hiánya
- Monitoring szolgáltatás hiánya, ezáltal az esetleges leállások megelőzése.

A két mindszenti telephelyen a hálózati infrastruktúra reformálása ( új aktív/passzív eszközök, egységes IP-tartomány). A telephelyek pont-pont rádiós linkel való összekötése (Ubiquiti).
Az internet eléréssel rendelkező szolgáltatói eszköz kiváltása egy Mikrotik Router-rel, a menedzselhetőség végett. Ezen megoldások kialakításának köszönhetően mindkét telephely munkaállomásai, hálózati perifériái egy hálózatba kerültek, így egységesen biztosított az internet hozzáférés.
A Hódmezővásárhelyi telephelyen a szolgáltatói eszköz egy Mikrotik router-rel való kiváltása után lehetőség nyílt közvetlen elérésre a mindszenti telephelyek irányába, melyet egy site to site VPN-nel oldottunk meg.
Központi adattárolást egy a vásárhelyi - és egy a mindszenti telephelyen telepített NAS-sal alakítottunk ki, melyeken felhasználói jogosultsági szinteket hoztunk létre, aminek eredményeképp egyes felhasználók, mind a mindszenti, mint a hódmezővásárhelyi adatokhoz hozzáférnek írási és/vagy olvasási joggal, még mások csak egy-egy NAS tartalmához férnek hozzá. Adatbiztonság: a fájlok verzió követése, a véletlen vagy szándékos adattörlés kiküszöbölése érdekében. A NAS-ok egymás közötti adat szinkronizálása. A nyomtatást központi multifunkciós hálózati nyomtatokkal oldottunk meg, felmérve az ügyfél igényeket (oldalszám, méret stb), ezzel egy időben beállítottuk hogy a dokumentumok szkennelése is a NAS-okra történjen felhasználónként.
Az otthoni munkavégzés lehetőségét kliens VPN megoldással valósítottuk meg, amivel a felhasználók, vagy a vásárhelyi vagy a mindszenti telephelyhez tudnak közvetlenül kapcsolódni ennek köszönhetően nincs különbség, hogy a munkájukat az irodából vagy távolról végzik.
A stabil Wifi lefedettséget mikrotik AP-k telepítésével oldottuk meg.
A hálózat távoli monitorozását, ZABBIX szoftver segítéségével végezzük.
Üzleti előnyök:
A munkafolyamatok gördülékenyebbé váltak, lehetőség nyílt a távoli munkavégzésre, ezáltal a cég időt és pénzt takarít meg.