Adatlap


Esettanulmány címe:
ERP alapú nagytermékszámú autóalkatrész online értékesítési rendszer
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Ügyfél: Kovács Autóalkatrész Kft. Ágazat: autóalkatrész kereskedelem Forgalom 2017: 1,6 milliárd Ft Cégünk 2008 óta fejleszt online autóalkatrész kereskedelmi partnerei számára online értékesítési rendszereket, ennek megfelelően több sikeres bevezetésen vagyunk túl (több mint 15 projekt) és váltunk a magyar alkaltrészkereskedelem vezető rendszerfejlesztőivé. A Kovács Autóalkatrész Kft. (https://alkatreszek.hu) 2012 óta ügyfelünk, összbevételét 5 év alatt több mint ötszörösére, online kereskedelmi bevételét, közel százszorosára emeltük, miközben ügyfélkörét átalakíttuk: b2b értékesítőből, piacvezető online b2c értékesítővé vált.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az autóalkatrész kereskedelmi cégek legnagyobb problémája a szinte kezelhetetlennek tűnő adatmennyiség. Közel 20 000 autótípushoz több millió (akár több 10 millió) cikkszámot kelll tudni rendszerezni, amely munka manuálisan ma már elvégezhetetlen. A logisztikai, árazási, ügyfélkezelési feladatok kezelése megfelelő informatikai háttér nélkül egyre kevésbé versenyképes. Szakág specifikus ERP (amix) rendszerre épülő megoldásaink erre nyújtanak gyors és hatékony választ.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az értékesítési felület a vállalatirányítási rendszer adataira épülve jeleníti meg a termékeket és a termékek közötti kapcsolatot, pl. a benne lévő termékeket, a hozzátartozó vagy helyettesítő termékeket, az ár- és a készlet információt, és az akciós alkatrész-ajánlót. A webáruházban megtalálható termékek adatai az ERP rendszerből szinkronizálódnak a webáruház termékadatbázisába. A leadott rendeléseket az online rendszer automatikusan átadja az AMiX részére. A weboldalt minimum két külön szervergép szolgálja ki, egy adatbázis és egy webszerver.