Adatlap


Esettanulmány címe:
Fileszerver üzembe helyezése a Treszner Kft.-nél
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Villamosipari kivitelezéssel, villamos hálózatszereléssel, villamosbiztonságtechnikai felülvizsgálatokkal, épületek, ipari létesítmények üzemeltetésével és karbantartásával, valamint szakipari és generálkivitelezéssel kivitelezéssel foglalkozik a vállalat Magyarországon, valamint a környező európai országokban. 1994-ben alakult családi vállalkozásként, mára 114 főt foglalkoztatnak, éves árbevételük közel 2 Milliárd Forintos.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
33 számítógépes munkaállomással rendelkező központi irodában az egyes számítógépek peer-to-peer hálózatban üzemeltek, az adatok megosztása, hozzáférések kezelése nem volt megoldva.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Egy HP szervert helyeztünk üzembe melyen Linux szerver operációs rendszert konfiguráltunk, azon különböző központi megosztásokat hoztunk létre, jogosultság kezelést, jelszó házirendet vezettünk be. Ezt követően minden kliensgépről a meglévő adatokat strukturáltan a szerveren helyeztünk el és beállítottuk, hogy minden felhasználó a saját felhasználói nevével és jelszavával minden a munkájához szükséges adathoz - és csak ahhoz - hozzáférjen. Ezáltal biztosítottuk, hogy a csoportmunka egyszerűsödjön, lényegesen gyorsítottuk a szervezeten belüli adatáramlást, illetve kontrolláltuk, hogy az egyes adatokhoz csak az illetékes személyek férjenek hozzá. Továbbá automatizáltuk a biztonsági mentés folyamatát, ezzel a helyi rendszergazdáról tetemes terhet vettünk le, és ezáltal egy rendszeres kiadás mértékét csökkentettünk a vállalkozásnál, úgy hogy a szolgáltatás minősége mindeközben javult.