Adatlap


Esettanulmány címe:
Szállítás autómatizálása
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Elsősorban Heves és Pest megyében, de országosan szállító zöldség-gyümölcs nagykereskedelmi cég, mely 20 gépkocsival szállít termékeket ügyfelei részére.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az eddig alkalmazott üzleti folyamat során az ügyfelek leadták a megrendeléseket, melyeket egy szoftverben rögzítettek, majd ezen megrendelésékből egyesével elkészítették a szállítóleveleket. Excel táblázat segítségével készítettek összesítéseket, hogy mely gépkocsira milyen termékből, mekkora mennyiséget kell felpakolni. A szállítóleveleket kézzel gépkocsinként csoportosították. Excel segítségével készítettek hozzá fuvar összesítőt, melyen szerepelt mely gépkocsinak milyen címre kell szállítania. Majd a számlázás is manuálisan egyesével történt.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az általunk fejlesztett alkalmazást egészítettük ki olyan új fejlesztésekkel melyek a fenti üzleti folyamat megkönnyítésére automatizálására ad lehetőséget. Az ügyfélnek elegendő a megrendeléseket rögzíteni az üzleti folyamat többi része automatizáltan megy végbe, kiiktatva a manuális munkát. Elkészült egy fuvarszervezés modul, melyben a rögzített gépkocsikhoz hozzá lehet rendelni a vevőket, és egy adott napra a megrendelésekből elkészíti fuvarhoz szükséges összes elemet. Legenerálja a szállítóleveleket melyeket gépkocsinként csoportosítva összesítő fedlappal lát el. Összesítő listákat készít, hogy mely gépkocsira milyen árut kell összeszedni, illetve a számlázást is kötegelten lehet végrehajtani