Adatlap


Esettanulmány címe:
Gyártás irányítási és követési rendszer fejlesztése SAP B1 adatkapcsolattal
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
egyéb szolgáltatás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Ügyfelünk - 1991-ben történt alapítása óta - műszaki gumiáruk, ezen belül prés-vulkanizált gumi-fém termékek gyártásával foglalkozik. Termékeik közül kiemelkedik egy öt típusból álló rezgéscsillapító család, amelyből heti 350 ezer darabot gyártanak az ipar különböző területei számára. A cég folyamatos termelés mellett majd 350 főt foglalkoztat és évről évre látványosan fejlődik. Üzletpolitikájuk legfontosabb stratégiai eleme a késztermékhez szükséges összetevők házon belüli előállítása a csavar gyártástól, a szerszám gyártáson át a késztermékek előállításáig a beszállítói háló minimálisra csökkentésével, ami elengedhetetlen rugalmasságuk megőrzése érdekében. A törzsvevőik között több nagy nemzetközi cég is megtalálható.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A gyártási folyamatok irányítására, támogatására és a magas minőségbiztosítási követelmények megfeleléséhez szükségük volt egy vállalat irányítási szoftverre, a már meglévő rendszerekkel összekapcsolva.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A cég felépítése és folyamatai miatt csakis egyedi fejlesztéssel lehetett teljes mértékben minden igényt kielégíteni. Az általunk készített rendszernél fő szempontok az alábbiak voltak: megbízhatóság, kényelem, nagyfokú automatizmus, biztonság, rugalmasság, nyomon követhetőség. A bevezetett rendszernek köszönhetően a gyártási folyamatok átláthatóbbak, nyomon követhetőek és optimalizáltabbak lettek. Így nőtt a cég termelékenysége, javult az előállított minőség, csökkent a selejtek száma, a kimutatásoknak köszönhetően a vezetőség pontos képet kapott az összes folyamatról és nem utolsó sorban a gyártás megáll a saját lábán, így hosszú idő után a tulajdonosok is szabadságra mehettek. :)