Adatlap


Esettanulmány címe:
Hatékonyság növelése új vállalatirányítási rendszer bevezetésével
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
egyéb szolgáltatás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Tolna megyei, földmérnöki szolgáltatást végző, 50 főt foglalkoztató, közel 30 éve működő vállalkozás, melynek éves nettó árbevétele 400 mFt feletti. Évek óta folyamatosan sok projektjük van, ezzel együtt rengeteg a munka. A cég igyekszik a szegmensben a nagyobb munkákat elnyerni, mert a kicsik nem kifizetődőek. Mind szakmai, mind eszköz oldalon folyamatosak a fejlesztések.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A cég a folyamatos informatikai fejlesztések ellenére egyre kevésbé tudta a folyamatait követni, kontrollálni. Bár bizonyos területeken professzionális megoldásaik voltak, az elszigetelt rendszerek egymásnak nem tudtak adatot, információt átadni. Vezetői információk csak hellyel-közel voltak, azok sem mindig naprakészek. A felelős döntések támogatását az elszigetelt rendszerek csak kismértékben segítették, sokkal több munkát okozva a felső vezetőknek.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A Kvantum Kft. ezt a helyzetet tudta megoldani egy megfelelően kiválasztott komplex vállalatirányítási rendszerrel, annak bevezetésével, beoktatásával, így jelentősen lecsökkentve az adminisztratív munkát és jelentősen megnövelve a vezetők megfelelő információval való ellátottságát. A cég a hatékonyság ilyen módon való növelésével le tudta rövidíteni a projektek időbeli hosszát, és az így felszabadult erőforrásokkal újabb projektek megvalósítását tudta elvállalni. Így elindulhatott egy újabb növekedési pályán.