Adatlap


Esettanulmány címe:
Építőipari tevékenységek szoftveres támogatása
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
építőipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Generál kivitelezői tevékenységet folytató 20 főt foglalkoztató középvállalkozás. Számos ipari épület, gyártóüzemek, raktárcsarnokok, logisztikai központok, irodaházak, kereskedelmi épületek megvalósítását tudhatják maguk mögött. A generál kivitelezésen túl, vasbeton szerkezet (gerenda, főtartó, pillér, U-panel, oldalfalpanel, betoncső, betonelem) előre gyártatásával, tervezésével, mélyépítési betontermék kivitelezésével, daruk bérbeadásával foglalkozik.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A megrendelő cégnek olyan szoftveres támogatásra volt szüksége, amely az összekapcsolt modulok segítségével hatékonyabbá és optimálisabbá teszi a szervezetük munkavégzését. Az alábbi modulok segítségével BIM-hez hasonlatos építőipari szoftvert hoztunk létre, amely a következő területek folyamatos tervezésére és nyomon követésére ad lehetőséget. -munkaszervezés -logisztika -készletnyilvántartás -anyagfelhasználás -költségtervezés -gépesítettség megtervezése -munkafolyamatok nyomon követése -szerződések kezelése
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A DynamicSoft szoftver már a projekttervezés alatt is hatékony segítséget nyújt a munkafolyamatok, kommunikáció megtervezésében. A munkagépek és emberi erőforrások tervezése és teljesítmények rögzítése mellett, a készletnyilvántartó rendszerrel pontosan megtervezhető az anyagi és technikai eszközök mennyisége is. A beszerzendő eszközök nyilvántartása, előjegyzése, a hozzá tartozó eszközök kezelése, szerviz adatainak kezelése is a DynamicSoft rendszerében kerül nyilvántartásra. A dokumentummenedzsment lehetővé teszi a szerződések és a kivitelezések követését, ellenőrzését, egyszerűbbé válik a határidők nyomon követése, a dokumentumok kezelése. A számviteli modulok által a megvalósult beruházások költségszintjének ellenőrzésére is alkalmas, és a nyereségi ráta is könnyen kiszámolható. A költségvetéskor létrejött tételkiírás alapján a feladatok ütemezhetők, illetve a projekt lekövethető mind költség, mind erőforrás alapján. A digitális kommunikáció által rövidül a kommunikációs idő, csökken a hibázási lehetőség és növeli a menedzsment hatékonyságát.