Adatlap


Esettanulmány címe:
BIM projektgyár Ipari inkubációs Szolgáltató Központ GINOP-1.1.1-18-2018-00025
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
építőipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Világszínvonalú rendszereknek és infrastruktúrának köszönhetően, belföldi értékesítésre egyedi berendezéseket, bútorokat, fa elemeket és épület borításokat szállít - Tömörfa bútorok gyártása nagy szériában - Bérmunkák hagyományos faipari gépeken (felsőmaró, gyalu, csiszoló) - Egyedi bútorok gyártása - Óvodai, bölcsődei, iskolai bútorok gyártása, forgalmazása
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A projekt célja egy olyan BIM szolgáltató és kivitelező inkubációs szervezetet létrehozni, mely kimagasló mérnöki tudással bír a környezetbarát design, okos belsőépítészet, téroptimalizáció tervezése, valamint megvalósítás, kivitelezés terén. A szervezet előnye a BIM integrált és központosított szolgáltatások, tudástranszfer és együttműködés kialakítása, működtetése ezzel előre mozdítva a piac, üzletág fejlődését és elterjedését hatékonyan és gyorsan.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A fejlesztéssel létrejövő inkubátorház szolgáltatásai kiterjednek: a BIM rendszer digitális és offline oktatására és továbbképzésére; közösségi tudás fejlesztésre best practiceken, mintaanyagokon keresztül; munkafolyamat optimalizálásra, automatizálásra; BIM rendszer alapú szimulációs szolgáltatásra és tanácsadásra; minőségbiztosítási sztenderdek kialakítására; BIM technológiák kipróbálására, tesztelésére; BIM technológiák egyedi testreszabására, az inkubációs programban résztvevő cégek számára. Az inkubációs programban résztvevő cégek számára elérhetővé válnak olyan további szolgáltatások, mint a mérnöki felügyelet, audit, menet közbeni szimulációs, tervdoktor, 3D nyomtatás. Az inkubált vállalkozások, tehát nem csupán egy évtizedek óta jól működő piaci hálózat tagjai lehetnek, hanem minden gyártási, műszaki segítséget, műhelymunkát, technológia tudást és segítséget is megkapnak a költség és erőforrás hatékony működéshez, az olyan üzlet és vállalkozásfejlesztési alapszolgáltatások mellett, mint az üzletviteli vagy forráskeresési tanácsadás. A BIM technológia részletezését a mellékelt üzleti terv tartalmazza.