Adatlap


Esettanulmány címe:
REFLEX PLUS rendszer bevezetése az IKONO GmbH-nál
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
területen kívüli szervezet
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az IKONO GmbH egy viszonylag kis méretű német kárpitos bútorgyár. A bútorgyártás nem nagy volumenben zajlik, a termékpalettájuk leginkább minőségi, nagyobb értékű, manufakturális körülmények között gyártott bútorokból áll. Ebből adódóan nem a nemzetközi tömeggyártókkal versenyeznek. Ennek ellenére szeretnének lépést tartani korunk igényeivel, és egy integrált vállalatirányítási rendszer, a REFLEX-PLUS bevezetése mellett döntöttek. A projekttel a BT-IT GmbH-t bízták meg, cégünk, az ERP-TECH Kft. a megvalósításban alvállalkozó partnerként vett részt.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Korunk üzleti környezete nagy elvárásokat támaszt a gyártó cégekkel szemben. Ezeket az elvárásoknak hatékony IT támogatás nélkül már nehéz, vagy nem is lehet megfelelni. - A vevői megkeresésekre képesnek kell lenni gyors információkat adni - Naprakész információk a megrendelések állapotáról - Naprakész információk a gyártás anyag-, és kapacitás szükségleteiről - Logisztika támogatása - Bármikor hozzáférhető menedzsment információk - Stb. A bevezetendő vállalatirányítási szoftver feladata többek között a fent leírt információk biztosítása.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Egy komplex rendszer bevezetése mindig az igények - gyakran időigényes - felmérésével kezdődik. Ezek alapján az egyes igényekre konkrét megoldási javaslatokat vázoltunk fel. A megoldások körvonalazódása után telepítésre került egy teszt rendszer, ahol a kollégáink felhasználókkal közösen rögzítették a törzsadatokat, majd megkezdték az egyes funkciók tesztelését. Amikor a cégvezetés úgy ítélte meg, hogy a rendszer már alkalmas az éles indulásra, akkor megtörtént az éles rendszer telepítése és indítása. A rendszer bevezetésének köszönhetően az ügyfél hozzájut a döntéshozáshoz szükséges információkról, legyen szó akár beszerzésről, gyártásról, értékesítésről, vagy szállítmányozásról.