Adatlap


Esettanulmány címe:
ERP rendszer a Redon Pozitív Kft.-nél
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
egyéb szolgáltatás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A Redon Pozitív Kft. 1 éve foglalkozik reklám és dekorációs anyagok gyártásával, kivitelezésével Eleinte kisebb kivitelezésekkel kezdték, majd nagy vállalkozások, plázák, nagy üzletek dekorációs tervező és kivitelező feladatait látták el.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Kapcsolatfelvételkor azt a problémát fogalmazták meg, hogy megoldást keresnek vállalatirányítási rendszer kifejlesztésére. Egyedi igényeik alapján testre szabott megoldást kerestek. Törzspartneri adatkezelés, munkafolyamatok követése, árajánlatok kezelése, felhasznált anyagok nyilvántartása volt a cél.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Két szintű bevezetésben állapodtunk meg, mert ezáltal csökkenteni lehetett a felhasználókra eső terheket, gördülékenyebb lehet a bevezetés, átállás. A dolgozók részt vettek egy oktatáson, ezért magabiztosabban kezelték a programot, és jó kapcsolat alakult ki a találkozásokon. Amikor a rendszer bevezetése megtörtént a napi feladatok ellátása már rutinná vált. A bevezetés után nyomon követhető vált a gyártási folyamat, a beérkező árajánlat igénytől, a gyártáson át a számlázásig. Utókalkulációk elvégzésére adódott mód, mellyel pontosítani tudták a jövőbeni ajánlatokat. Az évek során megnövekedett megrendelés szám és kezelendő adatmennyiség ellenére a meglévő irodai kapacitások elégségesek maradtak azok feldolgozására.