Adatlap


Esettanulmány címe:
Minőségbiztosítást támogató informatikai rendszer készítése, beüzemelése.
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
területen kívüli szervezet
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Hűtéstechnika berendezéseket gyártó, külföldi tulajdonú közép vallakozás. Vegyes külföldi/magyar beszállítói körrel rendelkezik. Átlagos dolgozói létszám több mint 500 fő. Középszériás termékeket állít elő több gyártósoron. Termékfejlesztés is folyik. Termékeit elsősorban külföldön értékesíti.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Partnerünk bizonyos termékeiben hűtőközegként robbanásra hajlamos gázt használ. Ezekbe a termékekbe speciális robbanásbiztos alkatrészeket kell beszerelni. Ezek az alkatrészek könnyen összetéveszthetők az ugyanazt a funkciót ellátó nem robbanásbiztos komponensekkel. Természetesen ezeknek az alkatrészeknek a felcserélése hatalmas kockázattal jár. Partnerünk olyan rendszert kért tőlünk amellyel a fenti probléma elhárítható.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A megoldáshoz a vállalat irányítás rendszeréhez kapcsolódó külön álló rendszert terveztünk és készítettünk el. Első lépésben - rendszerünk a vállati irányítási rendszer adatbázisában rőgzített alaktrész lista alapján végez ellenőrzést közvetlen a beszereléskor egy vonalkód olvasóval rendelkező kézi számítógépen futó WEB alapú alkalmazás segítségével. Második lépésben - az összeszerelés végén egy újabb ellenőrzés történik ahol azt vizsgálja a rendszer, hogy az összes kritikus alkatrész beépítése megtörtént-e. Ezzel a rendszerrel egy különösen kritikus hibalehetőséget sikerült kizárni. A rendszer a vevőknek is be lett mutatva, akik szemében tovább nőtt a termékek iránti bizalom.