Adatlap


Esettanulmány címe:
Logisztikai rendszer korszerűsítés
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
szállítás, raktározás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Ügyfelünk egy nagy japán cég magyarországi leányvállalata, aki logisztikai szolgáltatásokat végez az autóipar számára. Mérete alapján középvállalatnak számít.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A raktári folyamatok során sokszor előfordult, hogy a dolgozók hibás készletmozgásokat végeztek mert hibásan ismerték fel az árukat. Illetve feleslegesen papír alapon történt az áru-összekészítés és kiadás folyamata ami nem csak többletmunkával járt, de felesleges költségeket is generált.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A termékünk egy integrált logisztikai szoftver amely szerver oldali alkalmazásból, webes felületből és mobil kliensből áll. A rendszer lehetőséget biztosít egyéb szoftverekkel való integrációra, jelen esetben a cég SAP rendszerével működtünk együtt. A rendszer segítségével a vevői megrendelések automatikus feldolgozása után a raktári dolgozók kézi eszközökön látják a szedési listát, majd a készülék vonalkódok és QR kódok segítségével azonosítja az árukat. A beolvasott adatok on-line rendszerben kerülnek az SAP-ba. A rendszer segítségével drámaian csökkent a hibás raktári mozgások száma és gyorsabbá vált a kiszolgálás.