Adatlap


Esettanulmány címe:
Virtualizált Szerverpar Kialakítása
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Balatontourist Kft tourizmus és vendéglátással foglakozik. Szükségük volt egy távolról felügyelhető modern szerverre ami a megnövekedett igényeiket kiszolgálja. A Veszprémi központon kívül még számos kemping csatlakozik a szerverhez a Balaton partján illetve más megyékben is.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Meg kellett oldani a régi rendszerhez képest a gyorsaságot és a levelezőrendszerük modernebb biztonságosabb működését mivel a foglalásaik visszaigazolásaik ezen történnek. Gyakorlatilag erre május júniusi időszakban volt igény a részükről mivel ebben az időben cseréltek irodaépületet, tehát nem vártak a szezon végéig. Fontos volt hogy a szezonban a régi rendszer kis ideig párhuzamisan működjön az új rendszerrel.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Dell PowerEdge szervert javasoltunk amire az egyéb szervereket virtualizált környezetbe telepítettük. Fő előny hogy a több régi szerver egy fizikális szerverre került, a feldolgozás gyorsabb lett, a levelezés biztonságosabb és felhasználóbarátabb. A telepítés óta a működés hibátlan, a közben felmerülő plusz igényeket távoli hozzáféréssel rövid időn belül megoldjuk.