Adatlap


Esettanulmány címe:
Online képzési rendszer bevezetése
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt., mint a kormányzati háttérintézmény célja, hogy magas színvonalú szolgáltatásokkal segítse a magyar cégek exportsikereit, és hozzájáruljon Magyarország pozitív nemzetközi megítéléséhez.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az utóbbi évek exportsikerei bebizonyították, hogy a magyar termékek nemzetközi szinten is versenyképesek, a magyar cégek számos iparágban kínálnak világszínvonalú, innovatív termékeket. Ugyanakkor ezen pozitív folyamatok tovább lennének fokozhatók, ha a magyar piaci szereplők megfelelő információk birtokában tudnák a tevékenységüket végezni, ha tisztában lennének a külgazdasági intézményrendszer szolgáltatásaival, a külpiaci marketing trükkjeivel, a legfontosabb külkereskedelmi szabályozásokkal, adásvételi folyamatokkal és fejlettebb kommunikációs, prezentációs képességek birtokában lennének.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség képzései széles körű, export fókuszú felkészítést nyújtanak a magyar vállalkozások számára. A gyakorlati és naprakész ismeretek átadásával hozzájárulnak a vállalkozások versenyképességéhez és üzleti sikeréhez. Az Integrált Képzési Rendszer tértől és időtől függetlenül segíti ügyfeleik külpiacra lépését valamint az ahhoz szükséges tudás megszerzését. A kurzusaikon keresztül megismerhetők a külgazdasági intézményrendszer szolgáltatásai, a külpiaci marketing trükkjei, a legfontosabb külkereskedelmi szabályozási, adásvételi folyamatok, és fejleszthetők a kommunikációs, prezentációs képességek. A netLearn alapú online Integrált Képzési Rendszer széleskörű szolgáltatásával hozzájárul a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség céljainak a megvalósításához. A netLearn alapú Integrált Képzési Rendszer a teljes képzési folyamatot kiszolgálja szolgáltatásaival kezdve az online jelentkezéstől egészen az online tanúsítvány kiadásáig. Az online képzés esetén lehetővé teszi az e-learning tananyagok elkészítését, a képzésen résztvevőknek ahhoz való online hozzáférését, a képzési felelős nyomon követheti a résztvevők képzési haladását, online vizsgáját, az elégedettségmérés kitöltését, a tanúsítvány automatikus kiadását. A jelenléti képzés esetén a nem online folyamatokhoz a képzésszervező kinyomtathatja a szükséges szerződéseket, oktatótermet foglalhat, oktatót rendelhet a képzéshez, a jelenléti ívet, haladási naplót és az egyéb előírt dokumentumokat elkészítheti, az aláírással ellátottakat a rendszerbe feltöltheti, a képzési folyamatot nyomon követheti. A blended képzés esetén a rendszer lehetővé teszi az online és a jelenléti képzések igény szerinti kombinálását. A netLearn alapú Integrált Képzési Rendszer használatával a HEPA Magyar Export Fejlesztési Ügynökség képzésért felelős szervezeti egysége hatékonyan tudja teljesíteni a felsővezetőknek a képzési szolgáltatásaiktól elvárt eredményességet.