Adatlap


Esettanulmány címe:
STRABAG Magyarország
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
építőipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Magyarország egyik legnagyobb, nemzetiközi cége, amely az építőipar magas és mélyépítési tevékenységével meghatározó országunkban. Németországban és Ausztriában ugyancsak az építőiparban meghatározó vállalkozás.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az építőipari tevékenységen belül a tervezéshez kapcsolódóan árazott és árazatlan költségvetési kiírások készítésénél, azok ellenőrzésénél az árak kialakításánál, meghatározásánál szoftveres segítséget biztosít a TERC Kft. által forgalmazott TERC V.I.P GOLD Összevont Építőipari Költségvetés-készítő Programrendszer, amely alkalmas arra, hogy a beérkező alvállalkozó árajánlatok tételes és összegszerű ellenőrzésében, összehasonlításában segítséget nyújt.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A szoftver segítségével, mint építőipari vállalkozói szervezet megalapozottan tudja kiszámítani a valós költségviszonyokat, amely támpontot jelent a szabad árforma keretein belül a vállalkozás nyereséges vállalási árának meghatározásában. Ugyanez vonatkozik a beérkező alvállalkozó ajánlatok összevetésére, az árak összehasonlítására, a megalapozott döntés meghozatalára.