Adatlap


Esettanulmány címe:
30 ezer fős állami cég kiemelt rendszereinek IT-biztonsági vizsgálata
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
területen kívüli szervezet
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az egyik legnagyobb magyarországi munkaadó, 30 ezer alkalmazottas állami cég. Budapesti központtal rendelkező nagyvállalat, nagyvállalati, összetett IT-infrastruktúra. Folyamatos üzemet követelő, IT-biztonságilag extrém módon veszélyeztetett, nyilvánosan elérhető rendszer. Hatalmas számú összekapcsolt rendszer, nagyon magas szintű automatizácó és integráció, a magyarországi készpénzforgalom több, mint 30%-ának kezelése. Microsoft Windows, Linux, Z/OS és egyéb egzotikus rendszerek.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Szakembereink végezték és végzik jelenleg is a Megrendelő kiválasztott rendszereinek IT-biztonsági auditját black-, white- és graybox módszertan szerint. A paletta széles, a hagyományos értelemben vett etikus hackingtől a forráskód-analízisen át. Microsoft Windows, iOS, Android, Linux és z/OS rendszerek mélységi vizsgálata. Hálózati vizsgálatok, WiFi vizsgálat stb.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Szakembereink munkájának köszönhetően a már bevezetett, illetve bevezetés előtt álló rendszerek biztonsága nagyban növekedett, sok esetben komolyan sikerült csökkentenünk az üzleti kockázatok nagyságrendjét.