Adatlap


Esettanulmány címe:
ERP: SIKER, Sportolói Életútkövető Rendszer
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
művészet, szórakoztatás, szabad idő
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A Nyiregyházi Sportcentrum a nyíregyházi sportolni vágyó fiatalokat fogja össze és neveli, versenyezteti őket fiatal korban. A sportiskola több, mint tíz sportágban foglalkoztatja a fiatalokat és neveli versenysportra Őket.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A Sportiskola szövevényes, sok adminisztrációval járó feladatainak egyszerűsítése, egy homogén rendszer kialakítása, ahol a gazdasági vezető, sportvezető, szakosztályvezetők, edzők egymással is kommunikálva tudják megoldani a napi problémákat.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A SIKER - Sportolói Életút Követő Rendszer rendszer a sportolók teljes követésére szolgál, a megfelelő sportág keresését lefedő iskolás időszaktól a felnőtt, sikeres, és eredményes sportolóig. A szoftver segítségével a sportoló összes adata (személyes adatok, edzések, versenyeredmények) nyilvántartható és visszakereshető. A rendszer biztosítja a sport nevelés egyéb tevékenységeinek lefedését is, így komplett gazdasági modult valamint edző munka nyilvántartó modult is tartalmaz. A szoftver legfontosabb funkciói: Teljes sportoló adatnyilvántartás, Egyéni és csapat eredmény nyilvántartás, Korosztályok, szakosztályok nyilvántartása, Edzők, és edzői munkájuk nyilvántartása, Heti edzésterv nyilvántartása, Havi és éves versenyeztetési tervek, Jelenléti ívek kezelése, Központi felmérő, Sportágspecifikus felmérők, Tagdíj és oktatási díj nyilvántartás, Eseménynaptár, Beépített antropometria modul. A rendszer sport tevékenységet folytató szervezetek számára lett kitalálva. Használható akár egy edző összes sportolójának nyilvántartására, használható klubok sportoló nyilvántartására, vagy akár komplett sportiskolák összes edzőjének, és összes sportolójának nyilvántartására. A rendszer nagyobb terhelésekre, és teljes életút követésre lett tervezve, így több tízezer sportoló nyilvántartása sem jelent gondot. A rendszer bevezetésével a Sportiskolában egyszerűbbé vált többek között a tagdíjak kezelése, a jelenléti ívek kezelése, a kapcsolattartás a szakosztályvezetők, edzők, sportolók között.