Adatlap


Esettanulmány címe:
Termelésirányítás optimalizálása hímzőipari
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
egyéb szolgáltatás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az esettanulmány tárgyát képező Bács-Kiskun megyében működő, az 1980-as években létrehozott családi vállalkozás, mely közel 20 fős létszámával 2 telephelyen szolgálja ki országos megrendeléseit. A cég családi hagyományait folytatva öröklődik generációkon át, azonban a technológiai megoldások a 40 éves működés alatt keveset változtak.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A korszerűtlen, közel 40 éve működő megoldások a megrendelések kiszolgálásának idejét 120%-kal hosszabb idő alatt tudták megvalósítani. A két telephely közötti informatikai rendszer hiánya a gyártási folyamatok pontatlan megvalósítását eredményezték, olykor duplikációkat vagy hiányos teljesítéseket okoztak. A két telephely közötti kommunikáció e-mailben zajlott, és csak az adott munkafolyamatok végén, vagy vége után több órával értesítették csak a következő folyamat szereplőit. A nem megfelelő alapanyagkészlet-nyilvántartás a gyártásban is sokszor nem várt leállásokat okozott, mely növelte az időráfordítást a rendelések teljesítésénél. A telephelyeken a hálózati korszerűsítés után a hardver eszközök és a hímzőipari berendezések beszerzése és beüzemelése is feladat volt, valamint az ezekhez kapcsolódó workflow átalakítása.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A projekttel megteremtettük a vezetői információs rendszer számítógépes feltételeit, bevezettünk egy ügyfélkezelési rendszert, a két telephely számítástechnikailag összekapcsolásra került. A cég a megismert és megszerezhető piaci technológiai újítások bevezetésével növelni szerette volna termelési hatékonyságát, Így valósulhatott meg a technikai, technológiafejlesztés is (pl. hímző gépek, mintakészítő gép, új varrógépek, stb.). Napjainkra országos ismertséget szereztek, termékeiket megelégedéssel használják a szálloda és vendéglátóiparban, a családi vállalkozás digitálisan és informatikai infrastruktúrában is megfelelően felkészült web alapú kereskedelem és a korszerű gyártás működtetésére.