Adatlap


Esettanulmány címe:
Új arculat és online jelenlét tervezése a Sweeter - Kardos Kürtőskalács Részére
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A Kardos Kürtőskalács vezetője Kardos Tímea termékfejlesztésének köszönhetően új terméket kíván a piacra dobni. Alap ötlete, hogy a 2015-ös évben hungarikummá nyilvánított kürtőskalácsot kívánja instant MIX formájában elkészíteni úgy, hogy az megtartsa az autentikus vonalat ezzel kiszolgálva a külföldi és hazai kürtőskalács sütő vállalkozásokat és az általános kereskedelmi forgalmat. A minden egyben instant mix sajátossága, hogy minden megtalálható benne, kizárólag víz hozzáadásával készíthető eredeti kürtőskalács tészta, mely minőségében, íz és illatvilágában teljesen megfelel az eredeti kalácsnak. A feladatunk az volt. hogy vintage stílusra álmodjuk meg a Kardos Kürtőskalács új divíziójának, a Sweeternek grafikai egységeit (arculat, csaomgolás, stb.) és webáruházának arculatát, felépítését és végezzük el a webáruház fejlesztését, tartalmi szövegezését is, ezzel támogatva a vállalkozás minőségi online jelenlétét és növelve az eladások sikerességét.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az alapvető üzleti probléma az volt, hogy a vállalkozás teljesen új a piacon. A legfontosabb feladat az volt, hogy minőségében tudjuk visszaadni a sweeter és a kürtőskalács motívumvilágát, ars poeticáját. Fő feladatunk volt a logó és az ehhez kapcsolódó grafikai anyagok elkészítése (névjegykártya, levélpapír stb.) A következő nagy feladatunk a webáruház elkészítése volt, hogy a termékeket reprezentatívan tudjuk publikálni a külvilág felé.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
AZ új arculat elkészítéséhez grafikai tervezést és próba modellezést használtunk Adobe Photoshop és Illustrator programmal. Az elkészült logót véleménykutatásra küldtük, ahol 94%-os tetszési rátát hozott. A webáruház elkészítése kapcsán a seo eredményeink 91%-os visszacsatolást hoztak és prosperáló rendelési eredményeket. A fejlesztés során egyedi php alapú keretrendszert alkalmaztunk.