Adatlap


Esettanulmány címe:
Duna Autó Zrt. IT infrastruktúrájának fejlesztése
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Mind a központi mind a végponti elemeket tekintve egy heterogén rendszerű felépítésből és szigetszerű működésből indultunk ki. A Duna Autó Zrt. informatikai vezetése az infrastruktúra egyszerűsítését és működésének megbízhatóbbá tételét kívánta elérni.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A korábbi informatikai rendszer képtelen volt reagálni az ügymenetet ért változásokra. A szigetszerű felépítésnek köszönhetően a várt erőforrások nem voltak csoportosíthatóak. A rendszer tolerancia szintje alacsony volt. Az adatok nem voltak biztonságban, számos (SPF) volt a felépítésben.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Megoldási javaslatunk a Duna Autó Zrt. informatikai infrastruktúrájának a fejlesztését célozta meg. A meglévő szerverek konszolidációjával, a virtualizáció bevezetésével és a központi tárolóhálózatra alapozott adattárolással valósítottuk meg. A nagyobb üzemeltetési biztonság, bővíthetőség és a gazdaságos erőforrás-kihasználás mellett az adat-és működési állapotok gyakori mentése (RPO) és gyors visszaállíthatóságára (RTO) törekedtünk. Olyan szoftveres megoldást választottunk az adatmentés és archiválásra vonatkozóan mellyel akár a telephelyet ért katasztrófa (DR) esetén is visszaállíthatóak legyenek az alkalmazások. A bevezetést követően egy ad hoc probléma (tároló vírusfertőzése) elhárításával, bizonyítottuk a rendszer stabilitását.