Adatlap


Esettanulmány címe:
Forest Hungary Kft. honlapjának és webes üzleti alkalmazásainak fejlesztése
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az 1990-ben alapított Forest Hungary Kft. export-import és nagykereskedelmi tevékenységével meghatározó beszállítói szerepet tölt be a bútoripari, belsőépítészeti alapanyagok és alkatrészek hazai piacán.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A megrendelő folyamatosan fejleszti honlapját, ezért annak néhány évenkénti, a felhasználói igények változására reagáló teljes megújítása bevett gyakorlat. Az új honlappal kapcsolatos új követelmények voltak: • reszponzív, mobil eszközökre is optimalizált megjelenítést biztosító, korszerű „flat” dizájn, • a termékek bemutatását előtérbe helyező menüstruktúra, • a termékek keresését, szűrését megkönnyítő online katalógus • a korábbinál gyorsabb működés Forest partner oldalak új funkciói: • on-line termék és konfekcionált termék megrendelő modul fejlesztése • reklamáció kezelő modul fejlesztése • a modulok működésének összehangolása a megrendelő kereskedelmi, logisztikai rendszerével
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A tízezres nagyságrendű termékkínálat és a sokrétű jogosultsági rendszer kezelését támogató robusztus keretrendszert használtunk. Ezzel a publikus honlapfelületen elértük a Megrendelő számára legfontosabb célt: - a vásárlók minél gyorsabban juthassanak termékinformációkhoz, - egyszerűen választhassanak a hozzájuk legközelebb eső viszonteladók, gyártók közül A Megrendelő viszonteladó és gyártó partnerei számára egy jogosultsági rendszerrel hozzáférhető webes kezelőfelületet alakítottunk ki. A keretrendszer és a fejlesztéseink közösen eredményezték, hogy az öt országban működő partnerek számára személyre szabott kedvezményeket kezelve, a korábbi offline rendszerrel vetekedik a megrendelő rendszer gyorsasága. Az új honlap a vásárlók számára modern, felhasználóbarát szolgáltatásokat nyújt. A Megrendelő partnerei a korábbinál egységesebb, sok új szolgáltatást nyújtó rendszerben bonyolíthatják a megrendeléseiket és az ezekhez kapcsolódó feladatokat. Az új online felület célja, hogy fokozatosan kiváltsa az offline megrendelő rendszert, hiszen a mindig friss készletinformációk és termékkatalógus egyértelmű versenyelőnyt jelentenek.