Adatlap


Esettanulmány címe:
Teljesítménymenedzsment rendszer fejlesztése egy autóipari beszállító cégnél
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
egyéb szolgáltatás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A beszállító cég egy ausztriai központú vállalatcsoport tagjaként autóipari biztonságtechnikai eszközök gyártásával és összeszerelésével foglalkozik. 22 milliárd forint árbevétellel, 800 fő feletti foglalkoztatotti létszámmal az adott térség jelentős vállalatai közé tartozik.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Autóipari beszállítóként a cég a vevők részéről fokozott költség és minőségi nyomással szembesül, emellett a teljes iparág strukturális átalakuláson megy keresztül, mindezt megfejelve egy világméretű járvánnyal, aminek első hulláma a járműipart érintette a legsúlyosabban. A stratégiai, üzletfejlesztési döntések megalapozásához a vállalat tulajdonosainak, menedzsmentjének információra van szüksége. A vállalati gazdasági területe olyan megoldást keresett, amellyel hatékonyan tudja támogatni az üzletfejlesztési, árazási és beruházási döntések meghozatalát, képes modellezésre, különböző „forgatókönyvek” mentén a gazdasági hatások vizsgálatára, valamint támogatja a stratégiai célok megvalósulásának nyomon követhetőségét, szükség esetén intézkedések meghozatalát.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Megoldásként Safety driver-alapú szimulációs és modellező eszközt vezettek be, amely a teljes vállalati értéklánc mentén képes különböző gazdasági események hatásainak elemzésére. A modell támogatja a vállalat stratégiai tervezését, ár- és költségkalkulációt, valamint segíti a teljesítménymenedzsment folyamatokat. A megoldással a gazdasági terület képes az információigények magasabb szintű kiszolgálására, mindezt a korábbiakhoz képest jelentősen kevesebb erőforrással.