Adatlap


Esettanulmány címe:
Felhőalapú informatikai ügyviteli rendszer bevezetése
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
szállítás, raktározás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Cégünk kiterjedt, stabil megbízói háttérrel és alvállalkozói flottával vállal Európa valamennyi országába fuvarfeladatot legyen szó teljes- vagy részrakományról, illetve gyűjtőfuvarról. ... Társaságunk folyamatosan fejleszti és bővíti eszközparkját, beszerzéseink során elsődleges szempont a károsanyag kibocsátás minimális szinten tartása, ez által a környezetvédelem. ... Cégünk vállalja túlsúlyos és túlméretes szállítmányok, járművek, nehézgépek szállítását egyaránt nemzetközi és belföldi viszonylatokon.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A cég három telephelyen működik, Budapesten, Veszprémben és Sárváron. A régi ügyviteli szoftverük csak arra volt képes, hogy a szerverükre egyszerre egy felhasználó jelentkezzen be távolról, így gyakorlatilag egyetlen munkatárs tudott csak egy időben a rendszerrel dolgozni. A másik fő problémájuk pedig a régi ügyviteli rendszerükkel az volt, hogy a könyvelőjüknek a számláikat és az ügyviteli rendszerükben - szemben a mostanival - nem is rögzített banki mozgásaikat nem tudták elektronikus formában átadni.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
2016. januárjában bevezettük náluk a SelExped integrált ügyviteli szoftverünket, amely kifejezetten a szállítmányozók és fuvarozók speciális igényei szerint került kifejlesztésre az elmúlt három évben (a korábbi verzióit a Selester Kft. immár 20 éve fejlesztette). Az új programjukkal már egy távoli, felhőben elhelyezett adatbázisra (melyben a SelExpedbe bevitt és tárolt adatok vannak) bárhonnan és - a licenszeiknek megfelelő számban - egyszerre akárhányan be tudnak jelentkezni és tudnak szimultán dolgozni. Emellett a könyvelőjüknek a friss számláikat, illetve banki mozgásaikat ún csv fájlokban a nekik megfelelő időpontokban egy gombnyomással át tudják adni, akinek azokat a Novitax könyvelőszoftverbe csak beolvasnia és ellenőriznie kell, de a manuális adatbevitel alól teljesen felszabadult, rengeteg munkaórát fordíthat így másra.