Adatlap


Esettanulmány címe:
Alveolashop.hu elkészítése
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
információ, kommunikáció
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Több mint 20 évvel ezelőtt az Alveola Kft. azzal a céllal alakult meg, hogy minőségi, kategóriájukban egyedülálló termékekkel segítse a kozmetikus szakemberek mindennapi munkáját. Az Alapító család komoly múlttal rendelkezik a szépségápolás területén, így nagyon fontosnak tartja a hagyomány és tudás ötvözését. A cég lógójában megjelenik a család címere. A készítmények fejlesztésénél támaszkodnak a család gyógyszerészeinek korábbi kutatásai mellett a szépségpiac legújabb fejlesztéseire. Az Alveola 1997-től új helyen folytatta munkáját, mint a professzionális kozmetikai piac egyik legnagyobb és legmeghatározóbb cége. A professzionális divízió mellett elindította lakossági termékmárkáinak forgalmazását is. Professzionális és lakossági divízióiját évről évre tovább bővítette Nyugat-Európa ismertebb termékmárkáival. Professzionális Kozmetikai divízió sajátmárkás termékei: Solanie professzionális kozmetikumok, Alveola Waxing professzionális gyantázási termékek és kiegészítők, Alveola Equipm
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Olyan webáruház létrehozása, amely kielégíti a viszonteladói partnerek széles körű igényeit és amely teljes integrációban/összhangban van a vállalat ERP rendszerével. Webáruház elkészítése, megfelelő szolgáltatás funkciók kialakítása Köztes adatbázis és felület kialakítása, amelyen keresztül a ERP integráció meg tud valósulni. A köztes adatbázis felület megvalósításával megoldható legyen a vállalat további webes felületeinek kiszolgálása adatredundancia nélkül.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Partnerek magas szintű, hibamentes kiszolgálása. Nagy fokú hatékonyságnövelés. Ugyan annyi humán erőforrással jóval több rendelés kiszolgálása. Az automatizálás növelése. Hibalehetőségek nagy fokú csökkentése. Átlátható és mérhető folyamatok.