Adatlap


Esettanulmány címe:
Szervezet- és vezetőfelesztési Projekt Veresegyházon
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
egyéb szolgáltatás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A vállalkozást 2007-ben alapította a tulajdonos házaspár és azóta is egyéb speciális gépek, szerszámok tervezésével, gyártásával és javításával foglalkozik. Nyilvános adatai szerint is előző évi nettó árbevétele 268 664 992 Ft volt és jelenleg 19 főt foglalkoztat. Nemzetközi nagyvállalatoktól a kisebb hazai gyártócégekig rendelkeznek megrendelésekkel. A vezető hitvallása, hogy csakis a lehető legjobb minőségben kivitelezett célgépek kerülhetnek ki a cég gyárából, a legpontosabb határidő tartásával.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A piaci árak csökkenése miatt a vezető szeretett volna felkészülni egy a kezdődő válság hatására létrejövő megrendelés állomány csökkenésre. Ennek fő elemeként a rezsióradíjuk csökkentése volt a cél. A vezető átláthatóvá szerette volna tenni a vállalkozást az összes tevékenységi területük irányából. Átlátható vevő és partnerkezelés, raktárkezelés, HR és pénzügyek. A legjobb döntései meghozatalához nem rendelkezett elég információval a cég működésével kapcsolatban. Úgy érezte nincs tudatos ráhatása a teljesítmények és hatékonyság alakulására, emiatt kontrollálatlan veszteségek keletkeznek. A folyamatunk során összefoglalva egy önfejlesztő, önműködő vállalkozás kialakításához szükséges alapokat szerette volna lehelyezni, amely átlátható és tervezhető. Az ezek mögötti cél pedig egy új telephelyre való átköltözés és emellett a nyugodtabb vezetői életforma kialakítása.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A cégvezetővel 2020. májusában találkoztunk és szerződést kötöttünk kezdetben a Vezetői Fókusz Coaching, majd a Rendszerelme Szervezetfejlesztési 6 hónapos együttműködésünkre. A sikeres 6 hónap azzal zárult, hogy a cég már felkészült egy digitális pénzügyeket is nyomon követő vállalatirányítási rendszer bevezetésére, mert a vállalkozás pénzügyileg átlátható (teljes körű excel alapú nyilvántartásokkal) és a vezető pontosan tudja milyen mérőszámokat szeretne rendszeresen követni a jövőben. Szintén a 6 hónap eredménye, hogy a cég átlagos rezsióradíja is mérhetővé vált. Következő 6 hónapra is szerződést kötöttünk, melynek fő célja a vezetők tehermentesítése átszervezéssel, új tervezési és gyártási vezető kinevezése a cég növekedése mellett. Valamint emellett a cég új telephelyére vonatkozó szerződés megkötése.