Adatlap


Esettanulmány címe:
Előregyártott vasbeton szerkezeteket gyártó egység szoftveres támogatása
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
építőipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Partnerünk a magyar építőipar egy meghatározó szereplője. A cég 1989-ben alakult, s azóta is folyamatosan jelen van a hazai építőipari piacon. Száz százalékban magyar tulajdonú építőipari vállalat, mely szakmai sikereit elsősorban magas színvonalú műszaki felkészültségének, innovatív beruházási tevékenységének köszönheti.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Egy olyan tervezési és gyártás támogatási környezet kialakítsa volt, ahol a tervezés és a gyártás szervezése, IMPORT-EXPORT folyamatok nélkül működjön, miden résztvevő real-time kapcsolódjon az adatbázishoz, így csökkentve az esetleges hibák számát. Továbbá elvárás volt, a tervezési folyamatok automatizálása, és gyártói profilba való illesztése.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az ajánlásunkra a partnerünk tervező irodája és a gyártás szervezésével foglalkozó mérnök egyaránt elkezdték használni az IMPACT szoftvercsomagot. A tervezés az IMPACT DESIGN-ban valósul meg, a gyártás menedzselése pedig az IMPACT PRODUCTION modult használja. Igy a tervezési részlegen épített BIM modellt, a menedzserek IMPORT-EXPORT folyamatok nélkül tudják követni, ezáltal garantálva, hogy projekt minden résztvevője a legfrissebb adatokkal dolgozhasson. A DESIGN modullal a mérnökök lényegesen gyorsabban készíthetik el mind a BIM modelleket, mind az előregyártott elemek gyártmányterveit. A PRODUCTION modulban a zsalupadok napi/heti/havi ütemezése azonnal az elkészült elemek felhasználásával zajlik. A legyártott elemek minőségellenőrzése, raktározásának és szállításának tervezése és a helyszíni beépítés ütemezése szinten a PRODUCTION modul részét képzik.