Adatlap


Esettanulmány címe:
Informatikai rendszer fejlesztés és adat migráció
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
feldolgozóipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Ipari cég mely 150 főt foglalkoztat kettő telephelyen. A telephelyek egymás melletti helyrajzi számon helyezkednek el. Általuk készített termékek minden ipari háztartási gépben megtalálható, ennek köszönhetően a cég tőke stabil.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Windows szerver központú infrastruktúra elavúlt és lassúvá vált. Szükségessé vált a cseréje. Mindenképp törekedni kellett a liszensz független költséghatékony megoldásra, megtartva a rendszer stabilitást és a termelés részére a 99.8% -os üzembiztonságot. A központi szerverek és adatok mentésére kidolgozott mentési struktúrát kell kialakítani.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Üzembe helyezésre került egy teljesítményében és erőforrásában skálázható virtualizációs környezet. A virtualizáció segítségével kialakításra került a kiszolgáló szerverek az irodák és a termelés részére. A kiszolgáló szerverek LINUX-os nyílt forráskódú szerverek, melyeket központi tűzfal rendszerrel védtünk le. Kialakításra került egy központ liszensz független AD Linux szerver is LDAP és KERBEROS támogatással. Az így kialakított jogosultsági rendszersegítségével szabályozhatóvá vált a felhasználók rendszerhez történő hozzáférése. Adatok védelmére és azok mentésére beüzemelésre került egy központ adattároló egység ami nearline és offline adatok mentésére valamint a virtuális gépek replikációinak tárolására használtunk fel.