Adatlap


Esettanulmány címe:
Mobil munkaeszköz gátőröknek.
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
vízellátás; szennyvíz gyűjtése, kezelése, hulladékgazdálkodás, szennyeződésmentesítés
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a belügyminiszter által irányított, önállóan működő és gazdálkodó központi költségvetési szerv. Székhelye: Budapest. Az OVF-et főigazgató vezeti. Munkáját gazdasági és műszaki főigazgató-helyettes segíti. Az OVF működése az ország egész területére kiterjed. Jelenleg kb. 238 főt foglalkoztat. Szakembergárdájának jelentős részét továbbra is az egyes vízügyi szakmák képviselői és a vízügyi projektek lebonyolítását ellátó projektiroda munkatársai adják, kiknek tevékenységét természetesen a szokásos háttérfunkcióban dolgozó kollégák támogatják. Így a mérnöktől és a hidrológustól kezdve a közgazdászon át az informatikusig számos szakma és szakterület együttműködése biztosítja a Főigazgatóság tevékenységének kereteit. Az OVF alá további 12 területi igazgatóság tartozik, így a teljes létszám 3.426 fő.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A gátőrök részére, olyan hordozható infromatikai eszközt biztosítani, ami egyszerre oldja meg a használatot a terep és a környezeti viszonyok között és az irodai munka során. Egyszerűen kezelhető, akár tollal ís írható felülettel rendelkezik, de asztalnál hagyyományos gépeléssel is használható. Vízállósága magas, nem csak fröcskölés álló.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A fenti igények rendszerint drága ipari eszközökkel megoldhatók, amik viszont irodai használatra már kevésbé praktikusak. A speciális tokkal ellátott Microsoft Surface Go eszközök jelentősen olcsóbbak és minden kritériumnak megfelelnek. Az IP 68-as tokkal külső helyszínen nagy biztonsággal használható, nagy esőben vagy árvíz során is. Az ütődést, leeseést is jól viseli. Iridában a tokból kiemelve mágnesesen csatlakoztatható billenytűzettel használható. A Windos-os eszköz üzleti hálózatba könnyen integrálható, biztonságosan és egyszerűen üzemeltethető.