Adatlap


Esettanulmány címe:
AGROORG AGRO-finance szoftver AGRO-tool szoftver kiegészítéssel
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Gyulai Agrár Zrt. Békés megye egyik legnagyobb részvénytársasága és mezőgazdasági foglalkoztatója.Tevékenysége átfogja a szektorális tevékenységek legtöbbjét. Jelentős szolgáltatási,bérmunka,és egyéb tevékenységeket végez.Tevékenységét szervezetten,kimagaslóan rendezetten, a mindenkori jogszabályi keretek között végzi. Erőforrásai: terület,gépesítettség,szakmai ismeretek és szakemberek alkalmasak arra ,hogy kimagasló szakmai színvonalú munkájukat eredményesen végezhessék.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A fenti cég teljeskörű,integrált információs rendszerének kialakítása oly módon,hogy az a tevékenységet ne zavarja,hanem minden speciális területén kiszolgálja.Egységesítse a cég szerteágazó információs rendszerét annak érdekében,hogy az eredményességi célokon kívül a többlet információk biztosítása ne növelje,hanem racionalizálja a szakember igényt.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az alkalmazott megoldás a teljes AGROORG integrált információs rendszer( számvitel,ügyvitel,termelésírányítás) fokozatos bevezetése volt.Esetenként szükségessé vált egyes meglévő szoftver elemek továbbfejlesztésére,bővítésére. Az elvárt és megvalósult előnyök: a bevezetett AGROORG integrált információs rendszer eredményes bevezetésének és működtetésének is köszönhető az egyes belső informatikai folyamatok egy rendszerbe rendeződtek,egységessé,redundancia mentessé váltak,az információk napra készsége ,tetszőleges bontásokban és időpontokban biztosított.