Adatlap


Esettanulmány címe:
Vidéki endéglátó egység beruházásának támogatása
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Vidéki Vendéglátó Egység. Régóta jól működő, nagy forgalmú tranzit főút mellett üzemelő jó hírű étteremről van szó. Vendégként többször is voltam az adott egységben és minden alkalommal sokan voltak és egyszerre legalább 5-8 fő személyzet dolgozott (a vendégek számára láthatóan). Ez a partnereinkhez viszonyítva a nagyobbak közé sorolható.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az adott Egység azzal kereste meg cégünket, hogy vendéglátói rendszert telepítsünk részükre. Ehhez hardware és software eszközöket tartalmazó ajánlatot küldtünk részükre. 2 éttermi munkaállomás, adatbázis kezelő szerver gép, 2 irodai laptop, rendelésnyomtató miniprinterek (4db); és hálózatépítés volt az alapvető igény a Partner részéről. A meglévő régi rendszerük elavult és már bizonytalan stabilitású. Ezt szeretnék modernizálni egy új megbízható és garanciával rendelkező rendszerrel.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Modern , gyors, megbízható eszközök alkalmazásával. Egy stabil Éttermi folyamatkövető és készletkezelő rendszer telepítésével a teljes üzleti folyamat keretek közé kerül. 1. Árukövetés, A teljes készletmozgás a beszerzéstől a lefőzésig, vagy kiadásig követhető a rendszer által. Ezáltal elkerülhető a felesleges árurendelés, amivel a nagyobb nyereség realizálható. Kevesebb humánerőforrást kell biztosítani a készlet beszerzésre/követésre/leltározásra. Csökken az illetéktelen készletfelhasználás lehetősége. 2. Vendég kiszolgálási sebesség, pontos információ-áramlás: A Vevői megrendelések azonnal a megfelelő termelési egységben (Konyha, Bár, Pizza, stb) kerül kinyomtatásra, amivel rengeteg idő, humán erőforrás és félreértés spórolható meg. Az adott területen dolgozó termelő munkaerő pontos információt kap a megrendelés tételeiről, asztalszámáról , időpontjáról, és egyedi igényeiről is Kevesebb a félreértés. 3. Vevői fogyasztási összesítő: A Vendég a teljes fogyasztásáról (akár a fogyasztása közben is) pontos tájékoztatást kap az általa rendelt termékek/szolgáltatások teljes listájáról, azok egységáráról és a fogyasztás teljes költségéről is 4. Dolgozók elszámoltatása. Adott időszakban dolgozók Gyors, pontos, megkérdőjelezhetetlen elszámoltatását teszi lehetővé a rendszer. Így a visszaélések és viták elkerülhetőek. Az elszámolások egyértelműek lesznek. 5. Megbízható, gyors Hardware Eszközpark A kiajánlott eszközpark célhardwarei stabilan, megbízhatóan szolgálja ki a munkafolyamatokat.