Adatlap


Esettanulmány címe:
A Smile Fogászati Rendelő Készletmenedzsment Szoftver Bevezetése
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
humán-egészségügyi, szociális ellátás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A Smile Fogászati Rendelő egy közepes méretű fogorvosi rendelő, amely különféle szájhigiéniai szolgáltatásokat kínál a helyi közösség számára. Az elmúlt időszakban a rendelő vezetősége olyan problémákkal szembesült, mint az eszközök és anyagok készlethiánya, a lejáró szavatosságú termékek és a nehezen követhető készletszintek. Az adminisztrációs csapat úgy döntött, hogy modern készletmenedzsment szoftvert vezetnek be a hatékonyabb és átláthatóbb készletkezelés érdekében.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A Smile Fogászati Rendelő működése során egyre növekvő készlethiányokat tapasztalt, ami a páciensek kezelésének késleltetéséhez és a rendelő hatékonyságának csökkenéséhez vezetett. Több alkalommal is előfordult, hogy nem a kibontott anyagok kerültek felhasználásra, hanem az újonnan vásároltak. Ezáltal a régebbi anyagok lejártak, ami többletköltséget jelentett. A rendelő vezetősége rájött, hogy a manuális készletkezelés már nem elegendő az eredményes működéshez, és döntöttek a készletmenedzsment szoftver bevezetése mellett.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A Smile Fogászati Rendelő vezetősége szakértők segítségével megvizsgálta a rendelkezésre álló készletmenedzsment szoftvereket, és kiválasztották a webflow.dental fogászati praxismenedzsment szoftvert, amely alkalmas volt a rendelő specifikus igényeire. A webflow.dental lehetővé tette a készlet nyomon követését, riasztások beállítását kritikus készletszintek elérésekor, valamint a lejáró termékek automatikus azonosítását. A webflow.dental kiválasztását követően az adminisztrációs csapat és az orvosok részletes tréninget kaptak a szoftver használatáról. A kollégák megtanulták, hogyan vételezzék be az új anyagokat, hogyan mozgassák azokat raktárak között, miként dokumentálják az anyagfelhasználást, hogyan ellenőrizzék a készletszinteket és végezzék el a leltározási teendőket. A rendelőben használt anyaglista migrálásra került a webflow.dental szoftverbe, hogy azonnal elkezdődhessen a hatékony készletkezelés a rendelőben. Ezenkívül a Webflow Kft. szakembereivel közösen beállítottak riasztásokat a kritikus készletszintekre, hogy elkerüljék a további készlethiányokat. A szoftver bevezetése előtt rövid tesztüzemet tartottunk, hogy megbizonyosodjunk a helyes működésről. A felmerülő apró hibákat azonnal kijavítottuk, és finom hangoltuk a beállításokat az optimális eredmények eléréséhez. Miután a Smile Fogászati Rendelő bevezette a webflow.dental szoftvert, azonnal pozitív hatást tapasztalt. A készlet hiánya és a lejáró termékek száma drasztikusan csökkent. A rendelő működése hatékonyabbá vált, a páciensek elégedettsége növekedett, és a költségek is csökkentek azáltal, hogy az eszközök és anyagok a FIFO elv szerint kerültek felhasználásra.