Adatlap


Esettanulmány címe:
Felületkezelő üzem informatikai rendszerének kiépítése
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
területen kívüli szervezet
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Felületkezelő üzemet létesített a megrendelő. Teljesen új gyárépülettel. A beruházó anyavállalat semmilyen informatikai megoldást nem adott és nem kötelezte őket a használatra. A megrendelő 6 irodát és egy közel 300 nm2-es gyártósort alakított ki. Naponta több ezer fémalkatrészt kell ellátniuk különböző bevonatokkal, melyet többnyire Nyugat-Európába szállítanak.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az informatikai hálózat megtervezése, kiépítése és hosszú távú felügyelete. A megrendelő ragaszkodott hozzá, hogy minden informatikai témakörbe csak egyetlen céggel kíván együttműködni. Tehát nem csak beszállítói feladat van, hanem az internetszolgáltatástól kezdődően, a toner utánpótláson keresztül, a karbantartási munkákon át minden feladat el kell tudni végezni.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
WIFI-s P2P eszközökön keresztül bevezettünk egy stabil 8 Mb/s sebességű szinkron sávszélességű internetet. Kialakítottunk egy rack szekrényt 24 végponttal. Ezek alig fele az irodák, elhelyezett kliens gépek míg a túlnyomó többség hálózati eszközök, biztonságtechnikai eszközök (kamerák, riasztórendszer) és a gyártósor hálózati elemei. A beüzemelt eszközök telepítése óta a tervezett karbantartásokat leszámítva 99,999%-os rendelkezésre állást tudunk biztosítani. A kiépítés időpontja (2012) óta egyetlen eszközt sem kell lecserélni, köszöntően gondosan összeválogatott hardware elemeknek. A cég folyamatos bővülése miatt rendszeren építünk újabb és újabb szegmenseket a hálózatba.