Adatlap


Esettanulmány címe:
Vállalati Információs rendszer
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
építőipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Veszprém egyik legnagyobb építőipari cégének dolgozunk már több mint 10 éve. A vállalkozás milliárdos projektek fővállalkozója, több mint 100 saját alkalmazottal, és több száz alvállalkozóval.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Felmerült egy olyan vezetői támogató szoftver igénye, ahol az adott terület vezetői az irodán kívül is hozzáférnek egy projekt adataihoz. A projekt adatlapja tartalmazta a vállalkozói szerződést és annak összes módosítását, a teljesítés igazolásokat, azok állapotát, a benyújtott alvállalkozói számlákat, és pénzügyi státuszát is.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Egy veszprémi építőipari cégünknél az elmúlt években jelentősen növekedett a projektek száma és felmerült az igény egy platformfüggetlen projektkezelő rendszer kialakítására. A webes alapú szoftver nonstop elérhető bármely platformról, ezzel is megkönnyítve a dolgozók munkáját az adott projektekhez tartozó dokumentumok gyors kereséséhez. A felmerült igények: - Generál vállalkozási és alvállalkozói szerződések dokumentálása és kezelése. - Megrendelők, engedélyek, szerződések, banki garanciák, előlegek, számlák, kifizetések, jegyzőkönyvek dokumentációja. - Jogosultsági szintek kialakítása. - Archiválás - Keresés A megvalósításhoz felmértük a dolgozói igényeket, hogy a leghatékonyabb módon tudjuk kivitelezni a kért szoftvert. Elemeztük a gazdasági és ügyviteli folyamatokat és kialakítottuk a jogosultsági szinteket (Vezetők, létesítményfelelősök, mérnökök, pénzügyi szerkesztők) Néhány hetes használat után, a dolgozók eredményes szoftver használatról számoltak be, megkönnyítve az információ átadását és dokumentum keresést/kezelést.