Adatlap


Esettanulmány címe:
Szegedi felsőruházatot gyártó cég ügyviteli támogatása
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
feldolgozóipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A cég fő tevékenysége női felsőruházat tervezése, modellezése, gyártása és értékesítése. Termékskálán a klasszikustól a sportos formáig 36-52-es méretig minden megtalálható! A cég 1993-ban alakult, azzal a céllal, hogy minőséget és egyediséget teremtsen. Magyarországon az egyik legnagyobb ruházati konfekció gyártó és kereskedelmi vállalkozás. 100%-os magyar tulajdonú társaság, magas szintű szervezettséggel és jól képzett szakembergárdával. Az alapítás óta a cég dinamikus fejlődést mutat, köszönhetően a széles és színes választéknak. A társaság székhelye és fő termelési bázisa Dél-alföldi Régióban, Szegeden található. A foglalkoztatottak létszáma évről-évre folyamatos növekedést mutat, jelenleg 30 főt alkalmaz a cég.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az alábbi feladatokra kerestek szoftveres megoldást: - adminisztratív feladatokra fordított idő jelentős csökkentése - vevői igények, előrejelzések karbantartása - mobil eszközös készletgazdálkodás és termelés megoldása - webáruház létrehozása
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
ADMINISZTRATÍV FELADATOKRA FORDÍTOTT IDÕ JELENTÕS CSÖKKENTÉSE A dolgozók saját maguk tudják dokumentálni a rendszerben az egyes projektekre fordított munkaidejüket, így az adatrögzítés ideje jelentősen lecsökkent. VEVÕI IGÉNYEK, ELÕREJELZÉSEK KARBANTARTÁSA A folyamatos alapanyag-ellátás fontossága miatt sor került a várható rendelési igények karbantartását szolgáló felület elkészítésére. Segítségével a beszerzőknek akár heti bontásban előrejelzést kínál a várható jövőbeni alapanyag szükségletekről. Ezen előrejelzés alapján a beszerzők elvégezhetik a szükséges alapanyag beszerzéseket, biztosítva a folyamatos alapanyag-ellátást a termelés számára. MOBIL ESZKÖZÖS KÉSZLETGAZDÁLKODÁS ÉS TERMELÉS A mobil eszközök nem kötik a felhasználót az íróasztalához, a termelés folyamatában végezheti a gyártás ellenőrzést, és a termeléssel, raktározással kapcsolatos adminisztrációt. A kialakított vonalkódos rendszerekkel a mobil eszközök jól használhatók, könnyen megvalósítható a késztermékek életútjának követése. WEBÁRUHÁZ MEGOLDÁS Olyan a vállalat rendszerével integráltan együttműködő webáruház került kialakításra a vállalatnál, amely könnyű használhatósága jelentősen megkönnyíti a mindennapi feladatok elvégzését. A webáruház beállításai gyakorlatilag a központi vállalatirányítási rendszerben állíthatók be, legyen szó akár új akciók megjelenítéséről, új cikkek hozzáadásáról, vagy az egyes cikkek képeinek módosításáról. Ez a beállítási lehetőség leegyszerűsíti a webáruház kezelését, hiszen még a raktárszintek figyelése, valamint a rendelések nyomonkövetése is megoldott egy rendszeren belül.