Adatlap


Esettanulmány címe:
MedMax orvosi szoftver
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
humán-egészségügyi, szociális ellátás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A JVZSE Egészségügyi Nonprofit KFT. 2005. novembere óta biztosít egészségügyi alapellátást Heves városban 2600 felnőtt lakos részére. Ezen feladatot 1 fő ügyvezető háziorvos, 2 fő főfoglalkozású egészségügyi szakdolgozó és 1 fő félállású praxiskoordinátor, praxismenedzser foglalkoztatásával biztosítjuk.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az alapellátási feladatok komplexitására tekintettel olyan háziorvosi dokumentációs szoftverre volt szükségünk, ami lokális hálózatban, egyszerre több beteg ellátásának dokumentálását teszi lehetővé és szükségessé, illetve biztosítja valamennyi dokumentációs tevékenység egy rendszerben történő kezelését.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A MedMax háziorvosi szoftver alkalmazásával olyan magas színvonalú, az egészségbiztosító által is akkreditált alapellátási szoftvert használunk, mely a 4. mezőben leírt követelményeknek maximálisan megfelel, kifejezetten felhasználóbarát, könnyen kezelhető, többféle diagnosztikus szoftver (EKG, ABPM, stb.) illesztését lehetővé teszi. Az időnként szükségessé váló karbantartása a távsegítséggel gyorsan megoldható, működtetése biztonságos, valamennyi adatvédelmi szabálynak megfelelő. A MedMax háziorvosi program az országban egyedülálló módon támogatja a háziorvosi munkát. Mint MedMax felhasználó, megoszthatjuk egymással, hogy egy adott diagnózishoz milyen gyógyszereket szoktak általában rendelni a kollégák, mely gyógyszert milyen gyakran és fordítva is, megmutatja, hogy a sok száz diagnózis (BNO kód) közül az adott gyógyszerhez melyiket választják a háziorvos Kollégáim. Ritkábban írt gyógyszerek esetében ez különösen nagy segítség lehet. Ezenkívül beépítették a MedMax-ba a háziorvosi Indikátorrendszerben értékelt, az egyes betegekre vonatkozó paraméterek figyelését. Minden bejelentkezett páciensünknél jelezni tud a program, hogy van-e aktuális tennivalónk a beteggel. A kardiovaszkuláris, diabétesz és vesebetegség rizikó számításában is támogatja a munkánkat. A MedMax jelzi az adathiányt is, ezzel ráirányítva a figyelmünket azokra az elmaradt vizsgálatokra, mérésekre, adatokra, melyek nélkül a korrekt rizikóstátusz nem állapítható meg. Ezzel ösztönöz a rendszeres szűrések, kontrollok elvégzésére. A MedMax gyógyszerfelírás közben naprakész információkkal is ellát a gyógyszerek felírhatóságáról és áráról, támogatottságáról és a gyógyszer használhatóságával kapcsolatos egyéb tudnivalókról (hatás, javallat, adagolás, mellékhatás, kölcsönhatás, ellenjavallat, figyelmeztetés, információ, rendelhetőség). Képes 12 féle laborrendszerből elektronikusan fogadni a labor és szakrendelés leleteket, az eredmények közvetlen a beteg kartonjára kerülnek, ott kiértékelhetőek.