Adatlap


Esettanulmány címe:
Lumenet webáruház
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A Lumenet vállalkozás nagyon dinamikusan fejlődő, több éves múlttal és szakmai tapasztalattal rendelkezik. A cég online áruháza megnyerte az Év Internetes Kereskedője címet. Ez a cím talán a magyarországi e-kereskedelem legrangosabb díja, amit 300 lelkes tesztelő szűrése után, szakmai zsűri ítél oda, a verseny a webáruház alkalmazhatóságát, ügyfélközpontúságát is minősíti. A webshop országosan elérhetővé teszi a cég termékeit, mely mára az ország legjelentősebb készletháttérrel rendelkező lámpa webáruháza. A vásárlók iránti elkötelezettség, a problémák gyors és rugalmas megoldása, megbízhatóság megalapozta a cég dinamikus fejlődését, eredményességét. A Lumenet® 2012-es indulása óta több, mint 400.000 online rendelést szolgált ki
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az online rendszernek nagy számű terméket kell kezelnie. A raktárkészlet igen összetett, bonyolult melyet egyszerűen és átláthatóan kellett feldolgoznunk. A jelen kor elvárása, hogy mobilra optimalizált megjelenés. A Megrendelő viszonteladói hálózatát is ki kell szolgálja a rendszer. A webáruházban fontos, hogy a hasonló termékek elérhetőek legyenek. A webáruház egyedi, felhasználót elragadó és a Megrendelő arculatához illő design és felhasználóbarát online felület. Látogatói adatok nyomon követhetősége, kiértékelése. A rendszer online marketing eszközökkel való összekapcsolás eredményeképpen jelentősen fokozni tudjuk az értékesítés hatékonyságát.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A jelen kor elvárása, hogy mobilra optimalizált legyen a rendszer, ezt úgy oldottuk meg, hogy az oldal responsive tabletig és szeparált mobil verzió érhető el mobil eszközökön. Termék kategorizálás - párhuzamos kategorizálás termékek paramétereinek kombinációjával, mesterséges logikával tudunk pl, kapcsolódó termékeket megmutatni Tudjuk követni a web analitika alapján a weboldal konverzióit, népszerű termékeket, aloldalakat. Vásárlási és felhasználói adatok vizsgálatával, különböző szakemberek bevonásával (grafikus, frontend, backend fejlesztő, UX, UI tervező, adatbázis kezelő, tartalommanager,, vállalatirányítási rendszer fejlesztő) testre szabtuk az ügyfél igényei és értékesítési terület vizsgálata alapján a rendszerünket, melynek segítségével nőtt a mobil vásárlások száma. A Megrendelő viszonteladói hálózatát is ki kell szolgálja a rendszer, melyet megfelelő admin felülettel és könnyen elérhető egyedi funkciókkal biztosítunk. A webáruházban fontos, hogy a hasonló termékek elérhetőek legyenek, ezért ezt láthatóvá tesszük az egyes termékek aloldalán.