Adatlap


Esettanulmány címe:
Pest megyei gyógyszergyártó cég
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
egyéb szolgáltatás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A harminc fős alkalmazotti létszámmal működő vegyipari cég nagy hagyományokra tekint vissza. Fő területe a kozmetikai ágazat, gyártási profilja saját termékek készítése és bérgyártása. Saját márkás készítményeik mind haza mind világviszonylatban elismertek. Több külföldi és hazai multinacionális áruházlánc gyógyszertár és drogéria forgalmazza termékeit.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Fő probléma különböző folyamatok szét tagoltsága, eltérő programok használata: kézi gyártmány lapok, rendelések rögzítése Excel tábla használatával, valamint a számlázás is egy másik programban történt. Az összehangoltság hiánya lassította a folyamatokat, nem tette lehetővé a hatékony és gyors munkát. Emellett az áttekinthetőséget is nagyban gátolta. A cég egyre növekvő keresletét ezek a megoldások már nem tudták kiszolgálni, a korszerűtlen megoldások veszélyeztették a versenyképes haladás lehetőségét.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A fent említett problémák kiküszöbölésére vezettük be a Sap Business One programot mely segítségével ezek a folyamatok egy integrált rendszeren keresztül könnyen áttekinthetővé és kezelhetővé váltak. A program nagy előnye hogy testre szabható így egyedi fejlesztéseket vezettünk be melyek a lehető legnagyobb hatékonysággal igazodtak a cég elvárásaihoz ezzel növelve a gyártási folyamatok és pénzügyi adminisztrációk hatékonyságát. Az adatbázis struktúra különböző mezőtípusokkal rugalmasan alakítható. A rendszer bármelyik eleméhez, adattáblájához egyszerű eszközökkel hozzáadható újabb adattípus. Teljes körű naplózással a bevitt adtok változásai könnyen nyomon követhetők. Engedélyeztetési és figyelmeztetés folyamatokkal a nem kívánt kivételes események kivédhetők és arról az illetékesek tájékoztathatók. Több beépített lekérdező segítségével egyéni lekérdezések végezhetők el bármiféle programozó tudás nélkül. A bizonylatképek tetszőlegesen testre szabhatok. A rendszer használata gyorsan megtanulható, mivel a beviteli felületek azonos logikával működnek, felépítésük konzekvens.