Adatlap


Esettanulmány címe:
GPS nyomkövető eszköz telepítése és a kapcsolat szolgáltatások biztosítása
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
szállítás, raktározás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A Jet Európa Trans Kft., alapításának dátuma 2012.04.16. Fő tevékenysége a közúti áruszállítás. (4941) Székhelye: Dunaharaszti, Evezős u. 11. Utolsó éves nettó árbevétele: 53 M HUF. Magyarország egész területére a szállítási, illetve fuvar,vagy rakodási feladatokhoz kapcsolódóan kiterjedő kapcsolatokkal rendelkeznek. Kedvező ár-érték arányú szállítási díjakkal, pontos megbízható korrekt elszámolású fuvarozást végeznek. A fuvarozásokhoz kapcsolódó szervezési, illetve adminisztrációs feladatok elvégzése, a szállítási cím kiértesítése, illetve időpont, munkavégzés egyeztetése, a regionális alvállalkozók, bevonásának szervezésével és a szükséges engedélyek beszerzésével komplex és költséghatékony munkavégzés biztosítanak. Magasan képzett rakodómunkásokkal rendelkeznek. Az előzetes felmérések alapján végzett munkálatok elvégzése, a megrendelővel való egyeztetés és árajánlatadás, magas színvonalú végrehajtást tesz lehetővé.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A 2013-as e-útdíj bevezetése elkerülhetetlenné tette a cég számára a GPS-es nyomkövető rendszer alkalmazását. A piaci igényeket felmérték és a felmérés alapján a Skyshield Kft-t választották szolgáltatónak. A szolgáltatás bevezetése óta a Jet Európa Trans Kft. elégedett megrendelője a Skyshield Kft-nek.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az e-útdíj egyszerű és üzleti szempontból hatékony fizetési módszere a GPS-es nyomkövetésből adódó bevallói, közreműködői szolgáltatás. A nyomkövető rendszerek alkalmazása, az elvégzett megrendelői feladatokat pontosabbá, hatékonyabbá teszi. A sofőr management elemzéseket tesz lehetővé. Az elemzések a sofőrök vezetéstechnikai fejlődésében, fejlesztésében kiemelkedő szerepet kapnak. A rendszer alkalmazásából így közvetlenül mérhető üzemanyag fogyasztás csökkenés érhető el. A sofőrök a munkafeladatok elvégzése folyamán, a jobb vezetéstechnikai tudás alapján a vezetéssel kapcsolatos biztonságot is nagyságrendekkel növeli.